Nicholas David Ionel – care de-abia a împlinit 17 ani pe 12 octombrie – a câştigat astăzi al 4-lea titlu consecutiv în circuit, după cele de categoria M15 (premii în valoare de 15.000 USD), Braşov, Târgu Mureş şi Tabarka (Tunisia) – acesta din urmă săptămâna trecută.

Nicholas, campion la simplu şi împreună cu Petru-Alexandru, campioni la dublu

O performanţă ieşită din comun, dătătoare de mari speranţe, care anunţă o carieră deosebită şi în circuitele superioare.

Astăzi el a obţinut a 19-a victorie consecutivă în circuit (una din victoriile de la Braşov a fost obţinută prin neprezentarea adversarului) în finala turneului “Magic Tours” de aceeaşi categorie, disputat tot la Tabarka, pe zgură, în aer liber:

Nicholas David Ionel (719 ATP) [7] – Andrea Picchione (Italia, 1598) 6-4, 4-6, 6-4 în 2h32′

Cele 10 puncte ATP dobândite săptămâna trecută îi vor permite să progrese mâine pe locul 617 în clasamentul ATP [estimare, neoficial], iar cele 10 datorate titlului obţinut astăzi, în jurul poziţiei 555, de luni într-o săptămână. El va deveni astfel al 3-lea jucător român din ierarhia ATP, după Marius Copil şi Filip Jianu, cel de-al doilea fiind în vârstă de 18 ani şi două luni şi la rându-i autor al unor performanţe mai mult decât promiţătoare.

Premiul financiar cuvenit lui Nicholas este în valoare de 1.194 €.

*

Nicholas şi-a completat performanţa de la simplu cu titlul la dublu, pe care l-a cucerit alături de Petru-Alexandru Luncanu, după ce săptămâna trecută deveneau vicecampioni.

Jucătorii noştri nu au mai trebuit să joace finala, căci adversarii lor s-au retras.

Premiul financiar cuvenit campionilor la dublu – care au acumulat câte 10 puncte ATP – este de 837 €.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.