Sorana Cîrstea a obţinut astăzi a doua victorie categorică la ITF W100+H (premii în valoare de 100.000 USD + ospitalitate) “Al Habtoor Tennis Challenge”, care se dispută la Dubai şi a devenit astfel a doua jucătoare româncă prezentă în sferturile de finală ale turneului.

Gabriela Ruse, două statistici după victoria de astăzi

În partida din optimile de finală, jucătoarea noastră a pierdut doar 3 game-uri, la fel ca ieri, acum în faţa unei adversare care a avut câte ceva de spus în a doua parte a sezonului:

Sorana Cîrstea (86 WTA) – Elisabetta Cocciaretto (Italia, 134) [Q] 6-0, 6-3

Partida a durat 1h10′.
Sorana a început în forţă, cu 8 jocuri câştigate la rând, doar primul din setul doi decizându-se la avantaje. De altfel, în primul set a pierdut doar 5 puncte.
În continuarea setului 2, Cocciaretto a ieşit cât de cât la lumină şi a câştigat două jocuri la primire, doar că Sorana a reuşit şi ea două break-uri, protejându-şi astfel avantajul.

Sorana acumulează 28 de puncte WTA şi o va întâlni în sferturile de finală pe Barbora Krejcikova (65 WTA, clasată pe cel mai bun loc al carierei, începând cu 16 noiembrie, 24 de ani) [6], cu care are un palmares direct: 0-1, jucătoarea din Cehia câştigând în semifinalele  WTA International Nürnberg 2017 (zgură): 6-4, 4-6, 6-0.

Ambele românce vor juca joi în sferturile de finală. Vom reveni pe larg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.