Vorbeam ultima dată despre Anca Todoni la sfârşitul lunii octombrie, atunci când după 8 victorii – primele 3 în calificări – devenea campioană la ITF W15 (premii în valoare de 15.000 USD) Antalya.

În săptămâna imediat următoare, tot în aceeaşi locaţie, la un turneu de aceeaşi categorie, a mai obţinut alte 3 victorii, pentru semifinale, ducând astfel seria victoriilor la 11.

Efectul asupra locului ei în ierarhia WTA a fost unul semnificativ: dacă înaintea primului turneu se clasa pe locul 1249, săptămâna aceasta a început-o de pe 860 WTA.

A urmat participarea la întâlnirea din Billie Jean King Cup, unde s-a pregătit alături de colegele ei mai mari, dar nu a jucat. O întrebare retorică pe care ne-am pus-o  încă de atunci, dar n-am exprimat-o, pentru a interfera în entuziasmul care a urmat victoriei: oare de ce nu a fost folosită în meciul de dublu? Ar fi avut multe de învăţat de la Monica – într-un meci, chiar şi fără miză, nu numai la antrenamente – şi deplasarea ei la Oradea ar fi fost cu mai mult folos.

Oricum, săptămâna aceasta, Anca a revenit în circuit. Ea participă la alt turneu ITF W15 din “Antalya Series”, care se dispută tot pe zgură, la fel ca precedentele două. 
Evident cu noul clasament a fost acceptată direct şi astăzi a câştigat în primul tur (R32), din nou în faţa unei adversare mai bine clasate: 6-3, 6-3 în 1h24′ cu Yana Karpovich (Rusia, 781).
Adversara din optimi urmează să-i fie decisă.

Anca (la Oradea – Credit Foto: @frt) şi Anastasia (la alt turneu de la Antalya)

Altă jucătoare din România, de aceeaşi vârstă cu Anca – 18 ani, Anastasia Safta (1234, cel mai bun al carierei) – beneficiara unui wild card – a câştigat, de asemenea, în primul tur, în faţa unui cap de serie: 6-4, 6-3 în 1h55′ cu Diana Demidova (Rusia, 746) [7].
Aceasta este pentru Anastasia cea mai importantă victorie a carierei, în funcţie de locul adversarei învinse.
Ea are până acum în palmares două sferturi de finală în circuitul senioarelor, ambele  la turnee ITF W15, al doilea săptămâna trecută, tot aici, atunci când era oprită tocmai de adversara pe care a eliminat-o astăzi.

Tabloul de Simplu:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.