Foarte tânăra jucătoare din România, Briana Szabo – născută pe 26 noiembrie 2005 – a obţinut astăzi prima victorie în circuitul ITF al senioarelor, la turneul de categoria W15 (premii în valoare de 15.000 USD), care se dispută pe zgură la Cairo.

Clasată pe locul 1394 în clasamentul WTA, datorită celor patru calificări pe tablourile principale ale altor turnee de această categorie – recompensate fiecare cu câte 1 punct WTA – Briana a fost la un moment dat cea mai tânără jucătoare prezentă în ierarhia senioarelor.
Ulterior a fost depăşită – la capitolul vârstă – de jucătoarea din Cehia, Nikola Bartunkova (n. 25 februarie 2006), pe care o mai menţionasem în trecut.

Revenind la Briana, care este din Cluj-Napoca şi este antrenată de tatăl ei, Adrian Szabo [foto 2, mai sus], ea a învins astăzi în primul tur (R32) pe tabloul principal – unde a fost acceptată direct – altă jucătoare de vârsta ei, pe reprezentanta gazdelor, Jermine Sherif (-) [Q], 6-2, 6-3 şi va fi recompensată cu 2 puncte WTA pentru calificarea în optimile de finală (R16), unde o va întâlni pe favorita principală a turneului, Ana Lantigua de la Nuez (Spania, 657, clasament maxim: 575/ noiembrie 2019, 20 de ani) [1].

Tabloul de Simplu W15 Cairo 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.