Despre junioara Cara Maria Meşter, în vârstă de 17 ani împliniţi pe 17 ianuarie, am vorbit deseori şi în trecut, de exemplu atunci când câştiga titlul la ITF J4 Oradea 2020 sau când alături de Ştefania Bojică şi Mara Gae, aducea României medalia de argint la campionatele europene U16, de anul trecut.

Săptămâna aceasta, Cara joacă pentru prima dată în circuitul profesionist al senioarelor, la ITF W15 (premii în valoare de 15.000 USD) “Irina Begu Trophy”, care se dispută pe zgură, la Academia de Tenis Herăstrău, iar debutul este unul de bun augur. 

Cara Meşter
Fotografii de arhivă

Încă fără clasament WTA, ea a primit un wild card în calificări, unde le-a învins pe Isabelle Turturea (-), Franziska Sziedat (Germania, 1240, fostă 844 WTA / 2019, 21 de ani) şi Eleanor Baglow (Marea Britanie, 1548, 20 de ani).
Pentru ca astăzi, în primul tur, pe tabloul principal să o elimine pe jucătoarea din Cehia, Petra Csabi (1097, 20 de ani): 7-5, 6-4.

Cara acumulează deocamdată 1 punct WTA – are nevoie să puncteze la 3 turnee sau să joace o finală, pentru a i se activa clasamentul WTA – şi o va întâlni în optimile de finală pe Sofia Rocchetti (Italia, 928, 19 ani).

La rândul ei, Maria Ciubotaru, care a împlinit 17 ani cu 6 zile mai târziu, a obţinut prima victorie la senioare tot aici, ieri: 4-6, 6-3, 6-4 cu Katarina Kuzmova (761, 20 de ani) [5], sora mai mică a binecunoscutei jucătoare slovace, Viktoria. Maria – pe care am menţionat-o, de asemenea, în trecut – a jucat aici, invitată pe tabloul principal, al treilea turneu la senioare.
În optimi o va întâlni pe Denise Hrdinkova (Cehia, 1392, 18 ani) [tabloul, mai jos].

Cât despre organizatoarea turneului, Irina Begu – a cărei iniţiativă este demnă de a fi urmată şi de alţi jucători români, pentru că, iată, mai tinerii lor colegi ştiu să profite de şansele primite  – ea şi-a făcut timp înainte de a pleca spre Wimbledon, unde a şi ajuns, însoţită de antrenorul Victor Crivoi [foto 3, galeria] de sus, să participe la Ziua Copiilor, eveniment desfăşurat în marja turneului:

Credit Info: itftennis.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.