Revenită săptămâna aceasta în circuit după o absenţă de un an şi două luni – ultima dată juca în primul tur al Wimbledon 2021 – Patricia Ţig a câştigat ambele titluri la ITF W15 (premii în valoare de 15.000 USD) “Varna Open”, care s-a disputat pe zgură.
Dacă despre cel din proba de dublu, cucerit alături de Maria Toma, am vorbit ieri [articol actualizat cu jucătoarele noastre şi trofeele], astăzi a devenit campioană şi în proba de simplu, după finala:

Patricia, campioană la Varna

Patricia Ţig (861 WTA) [6] – Lucija Ciric Bagaric (Croaţia, 853) [7] 6-1, 6-0 în 1h14′

Desigur, adversarele întâlnite nu aveau cum să-i ridice probleme  jucătoarei noastre – în vârstă de 28 de ani împliniţi pe 28 iulie, cu un clasament maxim: 56 WTA / 20 octombrie 2020 – înainte de întreruperea activităţii şi nici acum nu i-au ridicat: un singur set pierdut, în optimi, în faţa compatrioatei Maria Sara Popa.

Dar faptul că a jucat 9 partide – inclusiv dublul – şi a încheiat astăzi în forţă cu o junioară croată de perspectivă, demonstrează că starea fizică a jucătoarei noastre este foarte bună şi pofta de joc, pe măsură.

Patricia a câştigat al 14-lea titlu în circuitul ITF – primul la 10k Balş 2012, ultimul înaintea celui de azi, la ITF W15 Cancún 2019, în seria de turnee pe care le juca la precedenta revenire, după ce o născuse pe Sofia.
Ea are în palmares şi un titlu în circuitul intermediar – WTA 125 Karlsruhe 2019 -, dar şi pe cel din circuitul principal, WTA 250 Istanbul 2020.

Jucătoarea noastră a acumulat aici 10 puncte WTA – premiul financiar este în valoare de 2.352 USD –  care îi vor asigura un progres de câteva zeci de locuri în clasamentul care va fi publicat de mâine într-o săptămână, dar obiectivele Patriciei sunt cu mult mai înalte, fără îndoială.

Tabloul de Simplu – ITF W15 Varna 2022 [Credit: itftennis.com]:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.