La sfârşitul articolului, actualizare cu rezultatul partidei din sferturile de finală

Dacă ieri, în primul tur (R32) al turneului ITF W25 (premii în valoare de 25.000 USD) “Fortevillage ITF Trophy”, care se dispută pe zgură la Santa Margherita di Pula,  Oana Simion trecea de o jucătoare foarte tânără, astăzi, în optimile de finală ea a depăşit una matură, Yvonne Cavalle-Reimers.
Jucătoarea din Spania a cucerit până la 30 de ani 7 titluri ITF, pe cel mai important anul acesta, la ITF W25 Manacor. De altfel, 2022 a fost cel mai bun al carierei sale, pentru că a mai jucat o finală W25, una W15, a fost prezentă pentru prima dată în calificările unui turneu major – la Wimbledon – şi în iulie şi-a atins clasamentul maxim: 266 WTA.

Dar eleva antrenoarei Roxana Mohănescu nu s-a lăsat impresionată nici de locul mai bun în clasament al adversarei, nici de forma ei sportivă, nici de experienţa acesteia,  – pe care le-a pus de câteva ori în valoare astăzi, în setul al doilea – ci a folosit aceeaşi abordare tactică ca şi ieri, o agresivitate permanentă – dar controlată, ordonată – încă de la primul schimb, ceea ce i-a permis să aibă aproape mereu iniţiativa.
A fost şi eficientă, făcând puncte cu lovituri puternice şi precise – a provocat cele mai mari daune cu reverul – selecţia acestora fiind de cele mai multe ori optimă.
Şi la capitolul psihic a stat bine, fiind încărcată pozitiv după victoria tonică de ieri şi aceasta i-a folosit în special în setul al doilea, atunci când adversara a dat semne puternice de revenire şi mai ales după ce a ratat primele două mingi de meci.

Oana Simion (448 WTA) [Q]Yvonne Cavalle-Reimers (296) 6-0, 6-4 în 1h18′

Primul set nu a fost – în pofida scorului – o plimbare de plăcere, pentru că Oana a câştigat două jocuri la avantaje, trei la 30 şi doar pe ultimul la 15.
A dominat şi prima parte a setului al doilea, 4-1 cu două break-uri înainte, dar Cavalle-Reimers a recuperat unul. La 5-3, Oana a ratat o minge de meci la retur, dar după încă o minge de meci ratată, a închis cu serviciul.

Jucătoarea noastră (clasament maxim: 380 WTA / 26 iulie 2021, 26 de ani împliniţi pe 8 martie) bifează astfel a 5-a prezenţă în sferturi din acest sezon, primele 4 la: ITF W15 Palmanova (martie) – semifinale -, ITF W60 Braşov (iunie), ITF W25 Braşov (august), ITF W25 Trieste (septembrie), finală.

Ea acumulează deocamdată 10 puncte WTA – 9 pentru calificarea în sferturi + 1 în calificări -, un premiu financiar în valoare de 672 USD şi o va avea ca următoare adversară, pentru prima dată în carieră, pe Katharina Hobgarski (218, clasament maxim: 193 WTA / septembrie 2019, 25 de ani) [6], care a revenit astăzi în partida cu Matilde Paoletti (328) – cea pe care o ştim de la WTA 250 Parma – 1-6, 6-4, 6-4 în 2h35′ pentru jucătoarea din Germania.

Actualizare

Vineri, în sferturile de finală:

Katharina Hobgarski (218) [6] Oana Simion (448) [Q] 6-3, 4-6, 6-1 în 1h23′, după ce jucătoarea noastră a revenit în setul al doilea – de la 0-2 la 4-2 şi apoi şi-a păstrat avantajul – ceea ce n-a mai reuşit în decisiv.

Foto copertă, din arhivă. Credit: Cristina Huţu / Creative Fortitude

Tabloul de Simplu, încă neactualizat cu rezultatele de astăzi [Credit Info: itftennis.com]:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.