Oana Simion a participat săptămâna aceasta la turneul ITF W25 “CMG Tennis Cup”, care s-a disputat pe zgură, la Trieste, prilej cu care s-a calificat în cea mai importantă finală a carierei.

Mai întâi jucătoarea noastră, clasată deocamdată pe locul 447 WTA (maxim: 380 WTA / 26 iulie 2021) a trecut de o adversară mai bine clasată – Chihiro Muramatsu (Japonia, 354) –  apoi de două reprezentante ale noului val italian [rezultatele, în tabloul PDF de mai jos] şi s-a calificat astfel în a 4-a semifinală a carierei la nivel ITF W25, primele 3, la Horb 2019, Praga 2020 şi Tarvisio 2021.

În această fază a turneului a învins-o pentru prima dată – după ce pierduse primele trei întâlniri – pe compatrioata ei, Miriam Bulgaru (388, 23 de ani), aflată şi ea în creştere de formă, după o partidă echilibrată: 7-6(2), 5-7, 6-4. În sferturi şi în semifinale, Oana a câştigat partide care au durat peste 3 ore.

Astfel, Oana s-a calificat în prima finală la acest nivel şi a 21-a a carierei (toate pe zgură), celelalte de categoria ITF W15 şi 10k, prima la Galaţi 2014, precedenta la Cairo (decembrie) 2019

Oana, vicecampioană şi alături de campioana, Julia Riera

Palmaresul finalelor a devenit astăzi 9-12, pentru că jucătoarea noastră în vârstă de 26 de ani, împliniţi pe 8 martie, a fost depăşită de Julia Riera (360 WTA, 20 de ani), aflată într-un progres accentuat, ea jucând în luna august o finală, o semifinală şi două sferturi, toate la nivel ITF W25: 6-1, 6-4 pentru jucătoarea argentiniană.

Palmaresul finalelor în proba de dublu

Oricum, acest rezultat – care i-a adus Oanei 30 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 2.107 USD – le completează pe cele de la ITF W60 Grado (în luna mai), unde obţinuse cea mai importantă victorie a carierei – în funcţie de locul adversarei învinse – şi pe cel de la ITF W60 Braşov şi confirmă revirimentul jucătoarei care a fost lider al ierarhiei ITF – în cadrul căreia se iau în considerare doar rezultatele obţinute la turneele ITF W15.

Pentru că progresul îi fusese întrerupt de o accidentare la genunchi, urmat de o intervenţie chirurgicală, iar reintrarea în circuit fusese una timidă.

Acest nou prag pe care l-a depăşit astăzi, este dătător de speranţe pentru o a doua parte a carierei – care este deja una  impresionantă, a jucat primul turneu în august 2010 – mai fructuoasă decât prima.

Un rol l-a jucat desigur şi invitaţia primită de la organizatorii turneului WTA 125 “BCR Iaşi Open”. Acolo a întâlnit-o în primul tur pe viitoarea campioană, Ana Bogdan, o jucătoare în mare formă, dar prezenţa la un turneu important şi manifestările din marja turneului, la care a participat, au avut darul să îi redea încrederea de care avea atâta nevoie.

Tabloul de Simplu – ITF W25 Trieste [Credit: itftennis.com]:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.