Oana Simion s-a calificat în cel mai important sfert de finală al carierei. A primit şi o veste bună de la “BCR Iaşi Open”

Oana Simion a obţinut a doua victorie la turneul ITF W60 “Braşov Open“, care se dispută pe zgură, şi s-a calificat astfel pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu de această categorie.

Partida de astăzi, din optimile de finală (R16) a fost şi mai disputată şi mult mai lungă decât cea de ieri:

Oana Simion (439 WTA) – Jesika Maleckova (257) 7-6(4), 4-6, 6-4 în 3h25′.

Dacă ieri Oana salva şapte mingi de set în partida cu Cristina Dinu, astăzi, tot în manşa întâi, a salvat şase: patru la 4-5 şi încă două la 5-6, toate la serviciu.
Setul al doilea l-a pierdut după ce a condus cu 2-0, iar în decisiv a condus cu 3-0 – un break înainte – a fost egalată şi la 4-4 a salvat şase mingi de break, într-un game cu nouă egalităţi, pentru a încheia apoi partida la retur, 40-15, determinându-şi adversara  să dea exasperată cu racheta de pământ, după ultimul punct, în drumul spre fileu.

Oana acumulează deocamdată 15 puncte WTA, care o vor ajuta – împreună cu cele 13 dobândite săptămâna trecută la ITF W60 Grado – să-şi asigure un progres în viitorul clasament până în apropierea celui mai bun loc al carierei – 380 WTA – şi o va întâlni în sferturile de finală, pentru prima dată în carieră, pe jucătoarea din Turcia, Ipek Öz (192, clasată pe cel mai bun loc al carierei, 22 de ani), care luna trecută a câştigat primul titlu ITF W25 al carierei, la Båstad şi ulterior a trecut de prima rundă în calificările Roland Garros, după o victorie la ucraineanca Daria Snigur (125).

Oana a mai primit o veste bună, anunţată de organizatorii WTA 125 “BCR Iaşi Open” (1-7 august), şi anume că va primi un wild card, nu se ştie încă dacă pe tabloul principal sau în calificări.
Politica de acordare a invitaţiilor pe care o au proprietarii turneului de la Iaşi – Concord Service Center, aceiaşi cu cei ai turneului ATP Challenger – este una regională, şi anume aceea de a sprijini jucătoare din Moldova, Oana fiind născută la Piatra Neamţ.
Celelalte două invitaţii anunţate până acum, merg către Andreea Prisăcariu (308 WTA, 22 de ani) şi Ilinca Amariei (925 WTA, 19 ani) ambele ieşence
.

Tabloul de Simplu ITF W60 Braşov
(neactualizate cu rezultatele de astăzi):

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.