Mihaela Buzărnescu (123 WTA) a pierdut miercuri la ITF W60 (premii în valoare de 60.000 USD) “Axion Open by Rado”, care se dispută pe zgură, la Chiasso – unde fusese cotată cap de serie 2 – a 5-a partidă din tot atâtea jucate în 2022.

Despre primele trei vorbisem înaintea întâlnirii din Billie Jean King Cup, de săptămâna trecută, cu a patra a rotunjit seria victoriilor liderului ierarhiei WTA, iar aici a pierdut în faţa unei compatrioate, Raluca Şerban: 3-6, 6-0, 6-3 pentru jucătoarea care începând cu 2018 reprezintă Cipru:

Raluca este în formă, căci săptămâna trecută câştiga tot în Elveţia, la ITF W60 Bellinzona, cel mai important titlu al carierei. La Chiasso a trecut ieri şi de optimi, învingând-o pe jucătoarea care reprezintă Spania şi este născută la Chişinău, Aliona Bolsova (211) [foto: Raluca la Chiasso, Credit: @axionopen]

Revenind la Mihaela, astăzi a postat pe Instagram un mesaj adresat fanilor din România [la sfârşitul ştirii], în care detaliază problemele de sănătate cu care se confruntă şi răspunde valului de atacuri de pe social media la care a fost supusă ea şi întreg lotul echipei noastre după eşecul din Billie Jean King Cup.
Este evident că Mihaela traversează o perioadă grea, atât pe plan sportiv, cât şi personal – legat de acesta din urmă, a dat chiar ea detalii publicaţiilor de scandal –
dar demersul este unul inutil.
Haterii o vor urî în continuare, fanii o vor susţine, iar dacă cea mai bună jucătoare din istorie a României, Simona Halep, este şi ea frecvent supusă atacurilor şi injuriilor, fostul număr 20 WTA / 6 august 2018 – uitate sunt pentru mulţi acele vremuri – nu are cum să spere la mai mult.

Ca să nu mai vorbim de aspectul binecunoscut, că Mihaela face intensiv reclamă pe Instagram unor produse. Nimic rău în asta, aşa cum susţin haterii. Este evident că oricine are nevoie de bani, cu atât mai mult un sportiv a cărui carieră este scurtă. Nu este valabilă desigur nici inepţia că timpul acordat publicităţii i-ar lua din cel dedicat pregătirii [legat de acest subiect a răspuns la obiect Emma Răducanu].
Dar Mihaela vine dintr-o ţară cu o piaţă modestă, chiar şi Simona câştigă la acest capitol mult mai puţin decât jucătoare cu realizări mult mai mici.
Deci publicul ţintă al acestor reclame sunt tot românii amatori de tenis, aşadar ar putea să fie mai precaută atunci când îi ceartă.

Cât despre ambiţiosul obiectiv enunţat la sfârşitul mesajului – Olimpiada din 2024 – acesta pare mai degrabă utopic şi subordonat scopului mesajului, pentru jucătoarea care va avea atunci 35 de ani şi care acum evoluează doar cu ajutorul injecţiilor. Poate ar putea începe cu o pauză, dedicată unui tratament, astfel încât să evolueze în plenitudinea forţelor fizice, urmând ca apoi să o ia pentru a n-a oară de la capăt şi a arătat că ştie foarte bine să facă asta.
Mihaela trebuie să înţeleagă că peste tot în lume jucătorii – chiar şi cei mari – sunt supuşi hate-ului, cel mai recent exemplu, Jo-Wilfried Tsonga, jignit atunci când anunţa finalul unei foarte frumoase cariere.

Noi, iubitorii tenisului, nu prea avem cum s-o ajutăm mai mult, chiar dacă în fotografia alăturată mesajului ne întoarce spatele:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihaela Buzarnescu (@miki.buzarnescu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.