Alexandra Cadanţu Ignatik a obţinut o foarte preţioasă victorie astăzi, în optimile de finală ale turneului ITF W60 (premii în valoare de 60.000 USD) “Axion Open by Rado”, în faţa fostului număr 3 WTA / septembrie 2017.
E drept, Elina Svitolina joacă de-abia al treilea meci, după ce a revenit din concediul de maternitate, dar asta nu umbreşte cu nimic din meritele Alexandrei, pentru că ucraineanca nu a fost nici la WTA 500 Charleston, nici ieri, în partida cu Gabi Ruse, nici astăzi, foarte departe de tenisul ei de acum un an. De altfel, a dominat categoric primul set, iar în decisiv a ratat o minge de meci.
Numai că Alexandra a avut un capital de încredere care nu s-a risipit nici în momentele nefavorabile şi a revenit de fiecare dată cu un joc îndrăzneţ, cu riscuri înţelept asumate, cu un rever care a scos-o deseori din încurcătură şi peste toate, calmă, atunci când a trebuit şi mai ales după primele două mingi de meci pe care le-a ratat:

Alexandra, astăzi
Credit: @axionopen
Videoclip cu interviul de după victorie, la sfârşitul articolului

Alexandra Ignatik (217 WTA) – Elina Svitolina (1344) [WC] 1-6, 6-2, 7-5

Partida a durat 2h27′.
4-1 la break-uri pentru Elina în primul set şi 3-1 pentru Alexandra în al doilea, care a început şi decisivul cu un joc câştigat la retur, datorită căruia a condus până la 3-1. A urmat însă o serie de 4 game-uri câştigate de Svitolina şi o minge de meci salvată la 3-5 de jucătoarea noastră. Ea şi-a continuat revenirea cu două game-uri câştigate la 15, iar ultimul al partidei a fost unul dramatic, cu Alexandra la serviciu: Svitolina a salvat prima minge de meci cu ajutorul masiv al fileului, pe a doua cu o lovitură disperată, dar spectaculoasă din defensivă, dar românca a convertit-o pe a treia.

Alexandra (clasament maxim: 59 WTA / ianuarie 2014, 32 de de ani) are în palmares o finală în circuitul principal – WTA 250 Monterrey 2012 – şi 11 titluri după 32 de finale în circuitul ITF.
Ea acumulează deocamdată 15 puncte WTA şi o va întâlni în sferturi pe foarte tânăra Mirra Andreeva (Rusia, 312, clasament maxim: 287 WTA / ianuarie 2023, va împlini 16 ani pe 29 aprilie) [Q], sora mai mică a Erikăi, despre care vorbeam pe larg în trecut.
Dar şi pe Mirra am menţionat-o atunci când juca finala junioarelor la Australian Open anul acesta.
Doar că ea are un palmares uluitor la senioare, anul trecut a câştigat 4 titluri ITF: două W15, unul W25 şi unul W60 (!). Dar în 2023 acesta este primul turneu pe care îl joacă la senioare. La junioare, după Australian Open a fost finalistă şi la ITF 500 Cairo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.