De astăzi până duminică de dispută la Reggio Calabria, Italia, Masters-ul juniorilor, la categoriile de vârstă U16 (mai tineri de 16 ani) şi U14 (mai tineri de 14 ani), băieţi şi fete.

Alexandru, la Reggio Calabria, înaintea Masters-ului

Alexandru, cu trofeele de la Campionatele Europene, alături de antrenorul lui şi
în diverse alte ipostaze

Credit Foto: pagina lui de Facebook

Competiţia  îi reuneşte pe cei mai buni 8 jucători din clasamentul sezonului în turneele desfăşurate sub egida Tennis Europe, la fiecare categorie, similar cu Turneele Finale ATP şi WTA ale seniorilor.

La ediţia 2019 suntem reprezentaţi de un singur jucător, la categoria Băieţi U14, marea speranţă a tenisului masculin românesc Alexandru Mihai Coman, născut pe 15 ianuarie 2005 (la începutul anului nu împlinise 15 ani, de aceea participă la această categorie de vârstă), antrenor Alexandru Banciu.

Lider în clasamentul Tennis Europe la categoria U14, el s-a calificat la turneul final de pe locul 2 în ierarhia sezonului, după ce a câştigat la simplu turneele de la Bucureşti şi Mamaia, a jucat finala turneului Tim Essone, în Franţa şi la dublu a devenit campion european de juniori, competiţie la care în proba de simplu a obţinut medalia de bronz.

Pe tabloul Masters-ului Alexandru a fost cotat cap de serie 1 şi în prima partidă – disputată astăzi – cea contând pentru sferturile de finală, a câştigat: 6-3, 6-3 în faţa lui Gabriel Debru (Franţa, locul 5 în ierarhia U14): 6-3, 6-3.

Juniorul nostru îl va întâlni mâine, în semifinale, pe Maxim Zhukov (Rusia, 6) [3].

Tabloul Simplu Băieţi U14 – Junior Masters 2019

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.