Echipa Restului Lumii a reuşit să întoarcă rezultatul consemnat după primele două zile la “Laver Cup” 2022, să contrazică logica lotului mult mai sonor – şi cu clasamente mai bune – al europenilor şi să infirme tradiţia primelor patru ediţii – 2021 – Boston, 2017 – Praga, 2018 – Chicago şi 2019 – Geneva –  în care fusese învinsă.

Duminică s-a plecat de la scorul 8-4 pentru echipa Europei, dar Restul Lumii a câştigat următoarele trei partide – 3 puncte pentru fiecare victorie – asigurându-şi victoria matematică, astfel că a patra nici nu s-a mai jucat.

Credit Foto: @Laver Cup
Galerie videoclipuri, la sfârşitul articolului

Un canadian, Auger-Aliassime – cu victoria la fostul lider ATP şi cu contribuţia adusă în parida de dublu – şi un reprezentant al SUA, Frances Tiafoe, cu ale sale 4 mingi de meci salvate – au fost performerii care au făcut posibil acest rezultat final:

Félix Auger-Aliassime / Jack Sock – Matteo Berrettini / Andy Murray 2-6, 6-3, [10-8]

Félix Auger-Aliassime – Novak Djokovic 6-3, 7-6(3), după ce canadianul a revenit de la 0-2, în primul set, iar în al doilea a rezistat revenirii lui Nole, care îl egalase de la 3-1.
Acum două săptămâni, Félix îl învinsese şi pe actualul număr 1 ATP, Carlos Alcaraz, în Cupa Davis. Se vede că îi priesc competiţiile pe echipe, rămâne de văzut cum îi vor spori aceste victorii capitalul de încredere în circuitul principal.

Frances Tiafoe – Stefanos Tsitsipas 1-6, 7-6(11), [10-8], după ce americanul a salvat în tie-break-ul manşei a doua 4 mingi de meci – la 5-6, 8-9, 9-10 şi 10-11 – înainte de a o converti pe a treia de set, primele două ratate la 7-6 şi 8-7.
În super tie-break a condus mereu de la 4 egal şi a convertit a doua minge de competiţie pentru echipa lui.
S-a văzut că americanul a venit aici ca să câştige – chiar dacă după dublul cu Federer / Nadal din prima zi şi-a atras numeroase antipatii – şi a spus-o răspicat, chiar dacă pe jumătate în glumă:

Scorul final a fost:

RESTUL LUMII – EUROPA 13-8

şi astfel John McEnroe şi-a ţinut promisiunea făcută anul trecut la Boston – o parafrază după regretatul Vitas Gerulaitis – cum că nimeni nu îl bate pe McEnroe de cinci ori la rând.
Ediţia 2023 se va disputa la Vancouver.

Galerie videoclipuri (5). Rezumatele celor 4 partide, festivitatea decernării trofeului şi discursul lui Roger:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.