Vorbeam despre surorile FruhvirtováLinda (născută pe 1 mai 2005) şi Brenda (n. 2 aprilie 2007) – în timpul întreruperii tenisului, cu ocazia seriei de evenimente neoficiale organizate în Cehia.

“Cea mare”, Linda, a accelerat ritmul rezultatelor bune în 2021 şi a câştigat primele două turnee în circuitul profesionist, ITF W15 (premii în valoare de 15.000 USD), ambele la Monastir, Tunisia, în luna februarie, atât în proba de simplu cât şi în cea de dublu.
Înaintea acestora, în luna ianuarie, jucase finalele a două turnee W25, la Hamburg – simplu şi Salva Gardena – dublu.

Astfel, ea a ajuns pe locul 515 WTA la simplu şi 658 la dublu.

Linda, cu cele 4 titluri de la Monastir; vicecampioană la Hamburg,
campioană la simplu şi dublu, cu Brenda, la Santo Domingo;
la Miami, singură şi alături de mama ei

Apoi s-a întors în circuitul junioarelor, unde a câştigat al doilea titlu al carierei – tot de categoria J2 (Grad 2), la fel ca primul din 2019 – la Santo Domingo, Republica Dominicană (8-13 martie).
Şi aici a câştigat ambele titluri, dublul alături de Brenda.

În clasamentul combinat al junioarelor, Linda se situează acum pe locul 12 – în condiţiile în care în ultimul an nu a jucat decât două evenimente la această cetegorie de vârstă (dar şi aici s-a extins perioada luată în considerare) – şi Brenda, pe 105.

Pentru ca săptămâna trecută, să debuteze la categoria WTA 1000, unde a primit un wildcard în calificările “Miami Open”. A pierdut greu în prima rundă: 4-6, 6-4, 6-2 pentru Nina Stojanovic (95), care ulterior a promovat pe tabloul principal, unde a trecut de două tururi – cu o victorie la Yulia Putintseva (28) [26] – înainte de a se retrage din turneu, accidentată la coapsa dreaptă.

Linda mai fusese invitată pe tabloul principal al WTA 250 (International) Praga, unde pierdea în primul tur în faţa unei reprezentante a celeilalte perechi de surori din Cehia, Kristyna Pliskova.

Aşadar, următorul ei obiectiv este prima victorie în circuitul principal.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.