De ceva vreme lucrurile nu mai mergeau cum trebuie pentru Lucas Pouille (26 de ani, clasament maxim: 10 ATP / 19 martie 2018).

Rezultate nesatisfăcătoare, cauzate şi de problemele de sănătate – în luna iulie a profitat de întrerupere şi s-a operat la cot – au făcut ca fostul membru al top 10 ATP (e adevărat doar pentru o săptămână) să coboare pe locul 69 ATP.

Lucas, după operaţie şi în timpul recuperării

În acea lună martie din 2018 disputa cea de-a 8-a finală a carierei – 500 Series Dubai, pierdută – care avea să rămână ultima până astăzi. Cu o lună mai devreme câştiga al 5-lea titlu al carierei, 250 Series Montpellier.

La sfârşitul lui 2018 începea o colaborare interesantă cu Amélie Mauresmo, care până în 2016 lucrase cu Andy Murray. A urmat un prim rezultat foarte bun, prima şi singura, până acum, calificare în semifinalele unui turneu de Grand Slam, la Australian Open 2019.

După care a început criza de rezultate, cu rare reuşite, iar în acest sezon nu a jucat decât un meci la ATP Challenger Indian Wells.

În aceste condiţii, despărţirea de antrenoare a venit oarecum firesc, Lucas publicând în acest sens, ieri, un comunicat pe reţelele de socializare [la sfârşitul ştirii].

Numai că la doar o oră, el a anunţat şi că a fost testat pozitiv la coronavirus, se va izola pentru 7 zile şi la sfârşitul perioadei va reface testul.

Aşa că tweet-ul pe care l-a postat peste încă o oră este cât se poate de elocvent:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.