Odată cu publicarea clasamentului ATP de săptămâna aceasta, a fost oficializată ascensiunea lui Nicholas David Ionel pe primul loc între jucătorii români.

Remarcabil este că această realizare a tânărului nostru jucător – 19 ani împliniţi pe 12 octombrie – nu a fost rezultatul unei conjuncturi, ci urmarea celei mai importante victorii a carierei, prima în faţa unui jucător clasat în top 100 ATP –  pe care a obţinut-o în primul tur al ATP Challenger Montechiarugolo – Parma (zgură): 6-3, 4-6, 7-6(6) cu Roberto Carballés Baena (91, clasament maxim: 71 ATP / noiembrie 2021, 29 de ani). Jucătorul spaniol are în palmares un titlu ATP – 250 Quito 2018 – şi 9 ATP Challenger.

Nicholas a fost învins în optimile de finală de Elias Ymer (148), cel care avea să joace ulterior finala, pierdută în faţa lui Borna Coric (255) [tabloul].

Dar cele 16 puncte ATP acumulate la acest turneu – 11 pe tabloul principal şi 5 în calificări, unde în runda a doua a învins alt jucător clasat mai bine decât el, Andrea Pellegrino (197) – i-au asigurat un progres de 21 locuri în ierarhia ATP, până pe cel mai bun loc al carierei, 307 ATP, el devansându-i astfel pe Filip Jianu şi Marius Copil [vezi, mai jos].

Despre Nicholas am vorbit de multe ori, ultima dată în luna mai, atunci când se califica pentru a doua oară în sferturile de finală ale unui turneu din circuitul intermediar.

Top 10 jucători români în circuitul ATP:

Credit: @atptour.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.