A doua partidă [ştire actualizată] a primei runde din Grupa “Tokyo 1970” la Turneul Final ATP, “Nitto ATP Finals“ i-a prilejuit lui Daniil Medvedev prima victorie la un Turneu Final (la prima participare, anul trecut, pierduse toate cele trei meciuri din grupă) şi a 6-a consecutivă în circuit, după cele 5 care i-au adus titlul de la Masters 1000 Paris.

Embed from Getty Images

Într-o repetare a finalei de la Paris (ultimul meci pe care îl jucaseră ambii în circuit, cu 8 zile în urmă):

Daniil Medvedev (4 ATP) [4] – Alexander Zverev (7) [6] 6-3, 6-4

Partida a durat 1h29′.
Zverev a început partida cu un break, pe care Medvedev l-a recuperat imediat şi căruia i-a mai adăugat încă unul în jocul 6. Un prim set cu multe ocazii de break, jucătorul rus salvând 5 din 6, iar cel german 5 din 7 şi cu patru jocuri decise la avantaje.
Setul al doilea a fost mult mai calm – doar un joc decis la avantaje – şi cu o unică perturbare în game-ul 7, când Daniil a convertit a doua minge de break (singurele din această manşă).

Palmaresul direct este acum 5-3 pentru Sascha.
Daniil a obţinut a 12-a victorie în faţa unui jucător din top 10 ATP.

Într-o partidă în al cărei debut  au fost şi destule greşeli am avut ocazia să vedem ulterior multe raliuri lungi, oarecum surprinzător, între doi jucători cu o înălţime de 1,98 m.

La 4-3, 30 egal, Daniil a servit de jos şi a câştigat în cele din urmă punctul. Legat de acea decizie, el a spus după meci:

Nu am procedat astfel la 40-0 ca să-l persiflez, ci la 30 egal ca să câştig punctul, să mă apropii de victorie. Şi a funcţionat. Nu văd nicio lipsă de respect aici. Desigur, dacă 100 de jucători ar zice că am procedat greşit, poate mă voi gândi să nu mai încerc acest serviciu data viitoare, dar nu cred că va fi cazul.

Sigur nu va fi, pentru că nici Sascha nu a avut nimic rău de zis:

Meritul lui. A făcut ce avea nevoie să facă. Acel serviciu i-a fost de folos.

*

Credit Foto: @ESPNTenis

În a doua partidă a primei runde din Grupa “Bob Bryan” a turneului de dublu:

Mate Pavic (Croaţia, 4 ATP la dublu) / Bruno Soares (Brazilia, 6) [1] – Jürgen Melzer (Austria, 29) / Édouard Roger-Vasselin (Franţa, 17) [7] 6-7(6), 6-1 [10-4]

 A fost publicată şi ordinea de joc de miercuri [runda a doua din cele două grupe]:

Ordinea de joc – 18.11 – Turneul Final ATP 2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.