După ce a devenit campion la Turneul Final ATP, “Nitto ATP Finals“, Daniil Medvedev a spus la conferinţa de presă, printre altele:

Daniil Medvedev – alte statistici după victoria de ieri

A fost cea mai dificilă victorie pe care am obţinut-o în carieră, pentru că este foarte greu să joci împotriva lui Dominic şi cred că astăzi a fost la cel mai bun nivel al său. Cel puţin, asta am simţit în timpul meciului. A fost foarte aproape să câştige partida în setul doi, dar am reuşit să rămân în meci.
În setul trei am început să resimt oboseala, dar am observat şi că el a început să rateze, să alerge ceva mai încet, deci era la fel.

Cred că este o realizare importantă să-l oboseşti pe Dominic într-un meci de două seturi din trei, nu într-unul de trei din cinci.
Dominic evoluează acum precum unul dintre cei mai buni jucători din istorie, chiar dacă nu are încă titlurile de Grand Slam care să certifice asta.

Este grozav că i-am învins aici pe toţi membrii top 3 ATP – cei mai buni jucători din lume. Asta înseamnă mult pentru mine şi arată de ce sunt în stare atunci când joc bine, când mă simt bine fizic şi psihic. Trebuie doar să produc din ce în ce mai multe meciuri ca acesta. Sper că voi reuşi.

Nikolay Davydenko a comentat meciul meu la televiziunea rusă, nici nu ştiam asta, iar după aceea am vorbit.
Am fost atât de surprins şi atât de fericit, pentru că el a fost idolul meu atunci când creşteam şi începusem deja să joc un tenis destul de bun. El era deja sus şi juca un tenis incredibil [Daniil i-a mulţumit lui Nikolay şi la discursul de acceptare al trofeului, videoclip mai jos, de la minutul 5’58”]

[sursă foto1: firstsportz.com; credit foto 2: @tennistv via @atpwtamemes]

În timpul partidei de aseară, când Dominic era arătat bând Red Bull – unul din sponsorii săi – Davydenko a glumit la televiziunea rusă: “Massu [antrenorul lui Thiem, n.n.] bea câte 5-6 doze de Red Bull, înaintea fiecărui meci, atunci când a câştigat titlul olimpic [campion la simplu şi dublu la Atena 2004, n.n.]”. 
După meci, Daniil a fost întrebat de Nikolay cum a trăit ultimul joc al partidei:
A fost groaznic. E mereu mai uşor să câştigi la primire. Ştiam că trebuie să-mi găsesc cele mai bune servicii. O sumedenie de gânduri contradictorii îmi treceau prin cap: Cum să sărbătoresc dacă voi câştiga? Cum să replic dacă îmi pierd serviciul?

Predecesorul său i-a urat şi o vacanţă frumosă în Maldive, la care Medvedev a replicat că probabil nu vor pleca nicăieri, din cauza restricţiilor.

[sursă: Oleg S.@AnnaK_4ever]

Turneele pe care le-am jucat înainte de Paris nu au fost atât de rele. Am jucat un tenis bun, am luptat. Ştiam că voi reveni la un nivel înalt, dar mă gândeam că poate doar la anul. Până la urmă s-a întâmplat la Paris. Am început să joc din ce în ce mai bine, pot să zic excelent.

Şi când devii atât de încrezător, trebuie să ştii cum să-ţi păstrezi această stare. Dar cred că am învăţat cum să fac asta, dacă ne gândim şi la anul trecut, când am jucat 6 finale consecutive. Aşa că problema care mai trebuie rezolvată este cum să ajung mai repede în acest punct.

Nivelul meu de aici, în special în ultimele două partide a fost incredibil. Să-l pot învinge pe Dominic, care a jucat într-o aşa manieră, reprezintă probabil cea mai mare victorie a carierei mele. Ca să nu mai vorbim de titlul în sine.

Ştiu că pot juca bine, dar sincer, dacă mi-ai fi spus că o să câştig titlul de aici, neînvins, nu te-aş fi crezut. Aşa că această realizare este un important spor de încredere pentru viitoarele turnee majore şi nu numai.

Sper că voi putea continua astfel.

[Sursă: @atpworld.tour.com]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.