Rafael Nadal este al doilea jucător care s-a calificat în semifinalele Turneului Final ATP, “Nitto ATP Finals“ din Grupa “Londra 2020” – după Dominic Thiem – în urma unei partide pe care a câştigat-o în faţa deţinătorului titlului.
După prima jumătate a meciului părea că Rafa va obţine o victorie clară, dar lucrurile s-au complicat brusc pentru el. De data aceasta a trecut însă destul de uşor peste momentul dificil.

Embed from Getty Images

Imagini din timpul partidei
Videoclip cu rezumatul zilei, la sfârşitul ştirii

În a doua partidă din runda a 3-a:

Rafael Nadal (2 ATP) [2] – Stefanos Tsitsipas (6) [5] 6-4, 4-6, 6-2

Partida a durat 2h4′.
O partidă pe care Nadal părea s-o rezolve mai uşor decât atât, după ce în primul set convertise a treia oportunitate de break pe care şi-o crease în meci, cea din jocul 9. În prealabil, ratase alte două mingi de break în jocul 7, iar pe serviciul lui, Tsitsipas nu-i ridicase probleme deosebite.
Şi jocul spaniolului sugera o victorie în două seturi, căci după înfrângerea din runda a doua nivelul lui crescuse şi mai mult. Cât se poate de agresiv, s-a poziţionat în interiorul terenului şi a venit mai mereu la fileu, de unde a oferit un adevărat recital de soluţii tehnice.
Setul doi părea să se desfăşoare în aceeaşi logică, o dominare constantă, fără să fie însă categorică, căci jucătorul grec a evoluat şi el la un nivel ridicat.
Doar că acum Rafa nu a mai găsit calea de a înfrânge serviciul lui Stefanos – a ratat o minge de break în primul joc – şi acesta a profitat de primul moment de slăbiciune al adversarului său, care a survenit când replica nu mai avea cum să vină, în jocul 10. Atunci Tsitsipas şi-a creat primele două oportunităţi, din partidă, de a câştiga la primire şi pe a doua a fructificat-o.

În decisiv, serviciile nu au mai fost impenetrabile şi setul a început cu trei break-uri. Dar Rafa depăşise şocul, a continuat ofensiva şi a câştigat două dintre ele. De aici, jocul a curs într-un singur sens şi jucătorul spaniol a mai câştigat încă o dată la primire.

Embed from Getty Images

Acum palmaresul direct este 6-1 pentru Nadal, care a obţinut a 175-a victorie a carierei în faţa unui jucător din top 10 ATP.

El s-a calificat pentru a 6-a oară în semifinalele Turneului Final, după ediţiile din 2006, 2007, 2010 (finală), 2013 (finală) şi 2015. Ierarhia la acest capitol [foto 1, mai jos].
Pentru Nadal, aceasta va fi a 168-a semifinală pe care o va juca în circuit, după ce a obţinut a 1004-a victorie a carierei, a 486-a pe hard.

Sursă: @TennisMyLife68

Clasamentul final al Grupei “Londra 2020

Credit Foto: @espntennis

Astfel, semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului va fi:

Daniil Medvedev (4) [4]Rafael Nadal (2) [2] 

Palmares direct: 0-3

Credit Info: atptennis.com

Partida dramatică de anul trecut de la Turneul Final

*

A doua echipă calificată în semifinalele probei de dublu din Grupa “Mike Bryan” , pe lângă Wesley Koolhof (Olanda, 13 ATP la dublu) / Nikola Mektic (Croaţia, 14) [5]  este cea care a câştigat partida:

Rajeev Ram (SUA, 12 ATP la dublu) / Joe Salisbury (Marea Britanie, 10) [2] – Kevin Krawietz (19) / Andreas Mies (20) (ambii Germania) [3] 7-6(5), 6-7(4), [10-4]

Vom reveni cu amănunte despre proba de dublu

18 - 24 ian 2021
Săptămâna aceasta nu se desfășoară nici un turneu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.