Prima partidă a rundei a doua din Grupa Verde la Turneul Final ATP – “Nitto ATP Finals” i-a prilejuit debutantului la Turneul Final, Félix Auger-Aliassime, cea dintâi victorie în faţa lui Rafael Nadal, după ce pierduse primele două întâlniri, e drept, pe zgură, ultima dată, anul acesta în optimile Roland Garros.
Dar pe hard indoor actualul elev al lui Toni Nadal are acum cele mai multe victorii în circuit, anul acesta – 28 – 16 dintre ele în recenta serie.
Jucătorul canadian a câştigat acum în faţa tuturor membrilor Big 3, cu Djokovic are un palmares direct: 1-1 şi cu Federer: 1-0.

Credit Foto: Corinne Dubreuil @cocodubreuilphoto

Sub acoperirea unui serviciu foarte bun – 15 aşi (Nadal doar 1) – Félix şi-a impus punctul de vedere, mai ales că cel spaniol a fost mai mult decât ezitant la retur.
Totuşi, Rafa a avut destule şanse în primul set, atunci când a ratat în primul game două mingi de break de la 40-15, şi în al 7-lea – la 3-3 – alte două de la acelaşi scor. Odată acestea ratate, balanţa s-a înclinat definitiv în favoarea lui Auger-Aliassime: el a reuşit break-ul în jocul 8 – atunci când a convertit unica oportunitate din această manşă –  iar la începutul setului al doilea, profitând de criza de încredere şi de vulnerabilităţile lui Nadal, a returnat în general foarte scurt – a mai câştigat o dată la retur în game-ul 4.
În prima jumătate a acestui set, Rafa a avut o evoluţie ştearsă, pasivă, pe care ulterior a mai corectat-o, creându-şi inclusiv o şansă de re-rebreak la 2-4. După ce a irosit-o şi pe aceea, meciul a curs fără alte evenimente până la final.

Embed from Getty Images

Félix Auger-Aliassime (6 ATP) [5] – Rafael Nadal (2) [1] 6-3, 6-4 în 1h57′ [rezumatul video al partidei, mai jos].

Canadianul a câştigat a 57-a partidă anul acesta şi a obţinut a 5-a victorie în faţa unui adversar clasat în top 5 ATP – toate în 2022 şi a 13-a în faţa unuia din top 10 [Credit Info: wikipedia. org]:

Cât despre Rafa, aceasta este doar a doua oară în carieră, când pierde 4 meciuri la rând, prima dată în 2009 şi tot la sfârşitul anului. Acum a pierdut în optimile US Open, în primul meci jucat la ATP Masters 1000 Paris şi de două ori aici, atunci era învins în semifinalele de la Paris şi de 3 ori în grupele Turneului Final.

Auger-Aliassime are acum o victorie şi o înfrângere în grupă, iar Nadal două înfrângeri, dar nu este încă eliminat, deşi şansele i-au scăzut foarte mult. Pentru a se califica în semifinale are nevoie de o victorie în două seturi cu Ruud, iar Fritz să-i învingă atât pe Ruud, cât şi Auger-Aliassime în câte două seturi, caz în care – egalitate în 3, cu câte o victorie – tot ar mai avea nevoie de un gameaveraj mai bun decât norvegianul şi canadianul [criteriile de calificare].

În prima partidă din runda a doua a Grupei Roşii la dublu:

Marcelo Arevalo (El Salvador, 5 ATP la dublu) / Jean-Julien Rojer (Ţările de Jos, 6) [3] – Marcel Granollers (Spania, 16) / Horacio Zeballos (Argentina, 12) [7] 6-1, 6-7(3) [10-7] în 1h27′

Pentru Granollers / Zeballos aceasta este a doua înfrângere, Arevalo / Rojer au o victorie şi o înfrângere.

Ordinea de joc de marţi şi cea de miercuri [Credit: @nittoatpfinals]

@ Torino
13 - 20 nov 2022
SimpluDublu
"Nitto ATP Finals"
ATP Finals - hard, sală
$ 14.750.000 / $ 14.750.000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.