A doua partidă a primei runde din Grupa Verde a probei de simplu la Turneul Final ATP – “Nitto ATP Finals” s-a încheiat cu un scor asemănător celei dintâi, doar că în acest caz, jucătorul mai slab clasat a câştigat, iar scorul setului al doilea a fost unul categoric.

Taylor Fritz l-a învins pentru a doua oară pe Rafael Nadal, prima dată, tot anul acesta, în finala ATP Masters 1000 Indian Wells, deosebirea fiind că atunci jucătorul spaniol venea după o serie de 20 de victorii, iar ieri a pierdut-o pe a 3-a la rând – după cea din optimile US Open şi din primul meci pe care l-a jucat la ATP Masters 1000 Paris (la Tommy Paul) – prima dată când înregistrează această contraperformanţă (pentru el, desigur), după exact 13 ani, adică din 2009, atunci când era învins în semifinalele ATP Masters 1000 Paris şi apoi în cele trei partide din grupele Turneului Final.
Între cele două victorii ale americanului de anul acesta, spaniolul a câştigat partida dramatică din sferturile Wimbledon, o victorie à la Pirus, căci imediat s-a retras din turneu.

Ieri, Rafa a ţinut, cu greu, pasul în primul set, dar în al doilea a fost depăşit clar de un adversar în formă, sigur pe el, cu un joc solid şi precis, cu accent pe forehand şi  favorizat de suprafaţa rapidă [videoclip 2, mai jos].
Toate acestea şi pe fondul crizei de încredere a jucătorului spaniol, poate şi a unei pregătiri mai puţin intense ca de obicei, firească, ţinând cont atât de accidentările din ultima vreme, dar şi a interesului sporit pentru familie, după ce i-a venit pe lume primul copil.
A se urmări, totuşi, pentru cei ce n-au văzut meciul, reuşita lui fabuloasă din primul videoclip de mai jos, la minutul 1’5″.

Întrebat la conferinţa de presă ce a reuşit să îmbunătăţească după turneul de la Paris, el a răspuns: “Nu prea multe, după cum se vede”. Apoi a explicat că e greu să revii după o accidentare, jucând cu adversari de asemenea nivel, la turnee atât de puternice.
Dar a adăugat: “Voi continua să încerc, fără doar şi poate”.
Extras din conferinţa de presă:

Credit Foto: Corinne Dubreuil & @tennischannel

Taylor Fritz (9 ATP) [8] – Rafael Nadal (2) [1] 7-6(3), 6-1

Partida a durat 1h37′.
Fritz n-a avut de înfruntat nicio minge de break pe toată durata partidei, a ratat 3 în primul set – una în game-ul al 3-lea, două, în al 7-lea -, a dominat categoric tie-break-ul,  iar în al doilea a câştigat de două ori la retur, în game-urile 4 şi 6.

Palmaresul direct a devenit acum egal – 2-2 – iar Fritz a obţinut cea mai importantă victorie a carierei – la Indian Wells, Nadal era 4 ATP – a 4-a în faţa unui adversar clasat în top 5 ATP, a 14-a în faţa unuia din top 10 [credit Info: wikipedia.org]:

Taylor a devenit primul american care participă la Turneul Final, după John Isner în 2018 şi primul jucător care îl învinge pe Rafa de două ori într-un sezon, de la victoriile lui Dominic Thiem din 2020. Înainte, Federer reuşise aceasta în 2017 şi Djokovic, în 2016.

În al doilea meci din Grupa Roşie la dublu:

Rajeev Ram (SUA, 3 ATP la dublu) / Joe Salisbury (Marea Britanie, 4) [2] – Marcel Granollers (Spania, 16) / Horacio Zeballos (Argentina, 12) [7] 6-3, 6-7(8), [10-8] în 1h51′, după ce învingătorii au ratat în tie-break-ul setului al doilea două mingi de meci, de la 6-4, iar în super tie-break s-au desprins de la 8 egal.

Luni se vor disputa partidele primei runde din Grupa Roşie la simplu şi din cea Verde, la dublu.
Ordinea de joc pentru zilele de luni şi marţi (primul meci de simplu începe la ora 15.00, al doilea la 22.00):

ATP - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
Hover deasupra butonului ”Tablouri”, Click pe tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Torino
13 - 20 nov 2022
SimpluDublu
"Nitto ATP Finals"
ATP Finals - hard, sală
$ 14.750.000 / $ 14.750.000

@ Milano
8 - 12 nov 2022
Simplu
"Intesa Sanpaolo Next Gen ATP Finals"
ATP Finals - hard, sală
$ 1.400.000 / $ 1.400.000

Galerie videoclipuri (3) – Rezumatul partidelor de simplu. Separat, cele mai frumoase reuşite ale lui Fritz şi rezumatul partidelor de dublu:

&

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.