Prima partidă a rundei a doua din Grupa Roşie la Turneul Final ATP – “Nitto ATP Finals” i-a prilejuit lui Novak Djokovic – graţie celei de-a doua victorii în două seturi din grupă – calificarea în a 11-a semifinală la turneul de la sfârşitul anului – din 15 participări – fază în care are un palmares victorii – înfrângeri  7 (5 titluri) -3.

Astăzi, Andrey Rublev a ţinut pasul cu el până la 5-4 pentru jucătorul sârb, fără oportunităţi de break de nicio parte.
Şi în următorul joc de serviciu jucătorul născut la Moscova a condus cu 40-30, dar cu două greşeli neprovocate – după a doua a avut şi o cădere nervoasă, iar acestea s-au tot repetat până la sfârşitul meciului – i-a oferit o minge de set lui Nole.
Djokovic, cu şiretenia-i binecunoscută, dată de uriaşa-i experienţă, a sesizat momentul şi i-a atacat devastator al doilea serviciu, un rever în lung de linie nimicitor.
Setul al doilea a fost o simplă formalitate pentru Nole, acesta oferind şi multe momente de spectacol, profitând că adversarul fusese răpus psihic, iar jocul acestuia era pe măsură.

Novak Djokovic (8) [7] – Andrey Rublev (7) [6] 6-4, 6-1 în 1h7′ [videoclip cu momentele importante ale partidei, mai jos]

Palmaresul direct a devenit acum 2-1 (finala ATP 250 Belgrad de anul acesta) pentru Djokovic, care a  câştigat a 39-a partidă în 2022, a 43-a la Turneele Finale şi a 237-a în faţa unui adversar clasat în top 10 ATP, ultimele două statistici reprezentând recorduri [ierarhiile].

Andrey Rublev are până acum o victorie şi o înfrângere în Grupa Roşie. 

Casper Ruud este primul semifinalist

În prima partidă a rundei a doua din Grupa Verde la dublu:

Nikola Mektic (10 ATP la dublu) / Mate Pavic (7) (ambii Croaţia) [4] – Wesley Koolhof (Ţările de Jos, 1 ATP) / Neal Skupski (Marea Britanie, 1) [1] 6-4, 7-6(3) în 1h33′

Mektic / Pavic au acum două victorii şi s-au calificat în semifinale pentru al doilea an la rând – Mektic a fost campion alături de învinsul lui de astăzi, Koolhof, în 2020 – iar Koolhof / Skupski, o victorie şi o înfrângere.

Punctele şi premiile financiare

Ordinea de joc de astăzi:

@ Torino
13 - 20 nov 2022
SimpluDublu
"Nitto ATP Finals"
ATP Finals - hard, sală
$ 14.750.000 / $ 14.750.000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.