După ce duminică la Turneul Final ATP – “Nitto ATP Finals” s-au disputat partidele celei dintâi runde [prima, a doua] – din Grupa Verde la simplu, astăzi a venit rândul celor din Grupa Roşie.

Prima, cea dintre jucătorii născuţi la Moscova, s-a încheiat deja şi a oferit mult dramatism, răsturnări spectaculoase de situaţie, care au compensat nivelul ceva mai scăzut al tenisului practicat de cei doi, a se citi numărul mare al erorilor – iată că, miza este un factor de presiune şi la turneul cu cea mai selectă şi concentrată participare –  salvat şi de tie-break-ul setului decisiv, în care spectacolul a fost total.
Rublev şi-a depăşit până la urmă blocajul mental la punctele decisive: a convertit o minge de set şi una de meci, după ce a ratat alte 6 de set şi 4 de meci.

Credit Foto: @espntennis

Andrey Rublev (7) [6] Daniil Medvedev (5) [4] 6-7(7), 6-3, 7-6(7)

Partida a durat 2h31′.
În manşa întâi, Rublev s-a desprins de la 2 egal, la 5-3 a servit pentru set, game pe care l-a pierdut la 15. Totuşi, în jocul următor şi-a procurat două mingi de set, la 40-15, ambele ratate. Iar în tie-break, campionul ediţiei 2020 a salvat alte 5, de la 2-6 înainte de a o converti pe prima a lui.
În setul al doilea, tot Andrey a rupt primul echilibrul, cu un break în game-ul 4, dar acum Daniil n-a mai reuşit să recupereze. Ba mai mult, şi-a mai pierdut o dată serviciul, în ultimul game, după ce de la 40-15 a servit două duble greşeli, iar la a 3-a minge de set pentru compatriotul lui, a mai comis una.
În decisiv, Medvedev a salvat o minge de break în jocul al doilea, dar în următoarele patru game-uri de serviciu nu a mai pierdut niciun punct, e drept nu şi-a creat nicio oportunitate de a câştiga la retur.
În tie-break, părea că istoria din primul set avea să se repete, după ce Rublev a ratat 4 mingi de meci, de la 6-3 şi la 7-6, nu şi pe a 5-a.

Mesajul lui Andrey, după victorie
Videoclip, mai jos

Palmaresul direct a devenit acum 5-2 în favoarea lui Daniil, dar Andrey a obţinut a doua victorie consecutivă, prima, în semifinalele ATP Masters 1000 Cincinnati 2021, după ce în primele 5 întâlniri nu câştigase niciun set [palmaresurile directe].
Cea de astăzi este a 50-a a sezonului şi a 9-a a carierei în faţa unui adversar clasat în top 5 ATP, a 17-a în faţa unuia din top 10 [Credit: wikipedia.org]:

În primul meci al Grupei Verzi, în proba de dublu:

Koolhof şi N. Skupski

Wesley Koolhof (Ţările de Jos, 1 ATP la dublu) / Neal Skupski (Marea Britanie, 1) [1] – Thanassi Kokkinakis (18) / Nick Kyrgios (11) (ambii Australia) [8] 6-7(3), 6-4, [10-5] (rezumatul video al partidei, mai jos)

Koolhof / Skupski au câştigat titlul la ATP Masters Paris şi Wesley a urcat imediat – pe 7 noiembrie – pe locul 1, iar Neal, de-abia astăzi. Pentru amândoi, aceasta este prima dată când devin lideri ai clasamentului individual de dublu.
De asemenea, şi echipa lor a încheiat sezonul pe primul loc.

@ Torino
13 - 20 nov 2022
SimpluDublu
"Nitto ATP Finals"
ATP Finals - hard, sală
$ 14.750.000 / $ 14.750.000

Galerie videoclipuri (3) – Momentele importante ale celor două partide şi momentul în care Andrey semnează pe cameră:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.