Tsitsipas va juca pentru un loc în semifinale. Medvedev, nu. Kyrgios / Kokkinakis îşi păstrează şanse pentru semifinale. Confirmare oficială în cazul “Djokovic – viză Australia”

A doua partidă din runda a doua a Grupei Roşii la Turneul Final ATP – “Nitto ATP Finals” a generat aceeaşi situaţie ca în Grupa Verde: un câştigător al grupei – în acest caz, Novak Djokovic – după primele două runde, el urmând să fie însoţit în semifinale de învingătorul din partida care se va disputa în runda a treia – în acest caz, Stefanos TsitsipasAndrey Rublev -, iar cel mai bine cotat jucător din grupă – în acest caz, Daniil Medvedev – este eliminat.

Joi, în meciul –  până acum cel mai lung de la ediţia actuală, în care dramatismul s-a concentrat în tie-break-ul setului  doi – dintre campionii din 2019 şi 2020 ai Turneului Final, jucătorul născut la Moscova a opus o rezistenţă acerbă până aproape de final, atunci când în tie-break-ul setului decisiv a fost depăşit clar de cel grec:

Imagini din timpul celor două partide jucate ieri
Credit Foto: Corinne Dubreuil @cocodubreuilphoto

Stefanos Tsitsipas (3 ATP) [2] – Daniil Medvedev (5) [4] 6-3, 6-7(11), 7-6(1)

Partida a durat 2h21′.
Tsitsipas a convertit singura oportunitate de break a primului set în game-ul 2.

În setul al doilea nu a existat niciuna – un singur joc a fost decis la avantaje – iar tie-break-ul care a urmat a fost unul dramatic [rezumate video, mai jos]: Stefanos a ratat o minge de meci la 6-5, iar Daniil, una de set, la 7-6. Secvenţa s-a repetat încă de două ori, înainte ca Medvedev să fructifice a 4-a şansă pe care şi-a creat-o.
Tot el a rupt echilibrul şi în decisiv, în game-ul 7, astfel la 5-3 a servit pentru meci şi la 30 egal a fost la două puncte de victorie. Dar nu a mai reuşit decât să ducă setul în tie-break, o realizare pe care n-a reuşit s-o exploateze ulterior, pentru că acum a fost depăşit categoric.

Tsitsipas (clasat pe cel mai bun loc al carierei, prima dată pe 9 august 2021, 24 de ani împliniţi pe 12 august) a mai redus din ecartul palmaresului direct – care a devenit acum 4-7 – a obţinut a 61-a victorie în 2022 – cele mai multe în circuit -, a 14-a a carierei în faţa unui adversar clasat în top 5 WTA – a 4-a din 2022 – şi 31-a în faţa unuia din top 10 ATP [Credit Info: wikipedia.org]: 

În a doua partidă din runda a doua în Grupa Verde la dublu:

Thanasi Kokkinakis (18 ATP la dublu) / Nick Kyrgios (11) (ambii Australia) [8] – Ivan Dodig (Croaţia, 8) / Austin Krajicek (SUA, 9) [5] 3-6, 6-4, [10-6] în 1h20′, după ce campionii de la Australian Open au revenit de la 2-5 în setul decisiv [rezumat video, mai jos].

Echipa Mektic / Pavic, care se calificase în semifinale, decizia legată de echipa clasată pe locul 2 urmând să fie luată în ultima rundă.

Punctele şi premiile financiare

Astăzi se dispută partidele rundei a 3-a din Grupa Verde la simplu şi Grupa Roşie la dublu.

Ordinea de joc de joi şi cea de vineri [Credit: @nittoatp finals]:

*

Aşa cum aflasem deja, surse certe anunţaseră că Novak Djokovic va primi viză pentru Australia, astfel că va putea participa la turneele de la începutul anului viitor din această ţară.

A venit şi confirmarea oficială, prin vocea ministrului Emigraţiei din ţara de la Antipozi, care într-un comunicat, după ce prezintă întreg şirul evenimentelor de la începutul acestui an, confirmă că jucătorului sârb i-a fost acordată o viză temporară:

La rândul lui, jucătorul sârb, care precizase că are semnale pozitive de la avocaţii săi, s-a arătat încântat de această decizie:

Vestea primită a fost cum nu se poate mai bună.
Faptul că acum ştiu ce voi face în intersezon şi că voi începe anul în Australia, mai atenuează din presiune.

@ Torino
13 - 20 nov 2022
SimpluDublu
"Nitto ATP Finals"
ATP Finals - hard, sală
$ 14.750.000 / $ 14.750.000

Galerie videoclipuri (3) – Rezumatele partidelor de simplu jucate miercuri. Separat, Tsitsipas – Medvedev, începând de la finalul setului 2. Rezumatele partidelor de dubluLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.