Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini de după încheierea partidei
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Vorbeam zilele trecute despre evoluţia ieşită din comun al lui Rafael Nadal la Roland Garros.

Prima dintre cele două sincope ale palmaresului 93-2 (a 3-a partidă a pierdut-o prin neprezentare) a fost cea de la ediţia 2009, când – din poziţia de lider al ierarhiei ATP – a pierdut, pe 30 mai în optimile de finală, în faţa suedezului Robin Söderling (25 ATP, clasament maxim: 4 ATP / 2010) [23]: 6-2, 6-7(2), 6-4, 7-6(2) [videoclip cu momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii].

Rafa avea să împlinească 23 de ani pe 3 iunie, iar Robin, 25 de ani, în august. 
Rezultatul a fost considerat la vremea respectivă o mare surpriză, căci spaniolul era neînvins aici şi câştigase primele patru ediţii la care participase. Dar Söderling a confirmat acel rezultat, a ajuns până în finală – unde a fost învins de Roger Federer – pentru ca la ediţia următoare să repete performanţa, fiind învins în meciul pentru titlu chiar de Rafa: 6-4, 6-2, 6-4 [videoclip cu înregistrarea integrală a finalei, la sfârşitul ştirii]. Nadal îşi începea atunci o nouă serie – acum de cinci titluri la Roland Garros – 2010-2014.

Acum a venit şi explicaţia acelei înfrângeri surprinzătoare de la un jucător neutru în chestiunea respectivă.

Invitat pe canalul de Twitch [live stream] al lui Gaël Monfils, Jo-Wilfried Tsonga a spus:

Rafa nu va vorbi niciodată despre asta, dar atunci toţi ştiam că avea dureri în gât [angină] şi nu se simţea deloc bine. Aceasta este realitatea.

Desigur, nimeni nu-şi propune să minimizeze performanţa de excepţie a suedezului – mai ales că el l-a mai învins încă o dată  pe Nadal în acel an, în grupele Turneului Final ATP: 6-4, 6-4 – dar informaţia venită din culise are valoarea ei.

Palamaresul direct final a fost 6-2 pentru Nadal, Söderling jucând ultimul meci din circuit în 2011, când încă nu împlinise 27 de ani – după ce s-a îmbolnăvit de mononucleoză. Totuşi, el şi-a anunţat oficial retragerea doar în 2015.

Rafa a declarat câteva zile mai târziu forfait pentru Wimbledon – unde era deţinătorul titlului – din cauza unei accidentări la genunchi.

Tabloul Roland Garros 2009

Galerie videoclipuri (2)


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.