Într-un comunicat publicat pe reţelele de socializare [la sfârşitul ştirii], Rafael Nadal (4 ATP) anunţă că nu va mai juca anul acesta din cauza accidentării la piciorul stâng.

Jucătorul spaniol, care a împlinit  35 de ani pe 3 iunie, rămâne optimist că îşi va continua cariera şi va avea aceleaşi ţeluri importante, după ce această accidentare, care nu este una nouă, dar care pentru moment îl împiedică să se antreneze regulat şi să evolueze la nivelul dorit, va fi vindecată.

După ce jucase în semifinalele Roland Garros, se retrăsese de la Wimbledon şi Jocurile Olimpice, încercase o revenire la ATP 500 Washington, neîncununată de succes şi ulterior renunţase şi la ATP Masters Toronto. Revenit acasă, a luat această decizie, după ce s-a consultat cu medicii, echipa şi apropiaţii săi.

Pe 18 august se împliniseră 13 ani de când Rafa devenea pentru prima dată lider al ierarhiei ATP, poziţie pe care a ocupat-o timp de 209 săptămâni în 8 serii, ultima dată pe 2 februarie 2020.

Rafa ratează pentru al doilea an la rând US Open, anul trecut se retrăsese din motive legate de pandemie.
El va începe sezonul viitor din afara top 10 ATP, după ce va pierde până la sfârşitul anului, 4.550 de puncte acumulate în 2020 şi 2019, care vor fi dezheţate.

US Open 2021: Dominic Thiem, deţinătorul titlului, nu va participa.
Sezonul este încheiat pentru el

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.