Protagoniştii semifinalei neterminate de pe jumătatea superioară a tabloului Roland Garros 2022 au probleme fizice grave.

Campion pentru a 14-a oară la Roland Garros, Rafael Nadal a ajuns în cârje acasă, la Mallorca, după ce s-a oprit la Barcelona pentru un tratament cu radiofrecvenţă:

— Set Tenis (@settenisok) June 7, 2022

Este vorba despre acelaşi picior care i-a scurtat sezonul 2021 şi care l-a chinuit şi la Roland Garros foarte tare, astfel încăt a părăsit în câteva rânduri terenul şchiopătând şi a reuşit să ducă turneul la bun sfârşit doar cu infiltraţii înaintea fiecărei partide.
Terapia cu radiofrecvenţă pentru maladia lui Rafa, una cronică şi degenerativă, care i-a fost diagnosticată încă de la 19 ani – sindromul Mueller-Weiss – ucide nervii care fac legătura dintre zona afectată şi creier, inhibând astfel durerea. Metoda este una controversată şi insuficient verificată, astfel că unii doctori şi-au exprimat părerea că există riscul ca jucătorul să-şi piardă inclusiv funcţiile motorii la picior.

Însă, el doreşte să participe cu orice preţ la Wimbledon (27 iunie – 10 iulie).

Iar accidentarea lui Alexander Zverev a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală – după ce a venit confirmarea că trei ligamente de la gleznă sunt rupte – iar în mesajul publicat pe reţelele de socializare [mai jos], jucătorul care se va clasa pe locul 2 ATP, începând de săptămâna viitoare, îşi exprimă speranţa că va reveni în circuit destul de repede:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.