Embed from Getty Images

Sorana Cîrstea n-a reuşit să profite de şansă avută, după retragerea Petrei Kvitova de la Roland Garros 2019, care i-a oferit – cel puţin în primele două tururi – adversare accesibile. 
Dacă în primul a reuşit să răzbată, în al doilea nu s-a descurcat în faţa unei jucătoare cu o exprimare interesantă în teren, nimic de zis, dar care până aici nu avea decât o victorie pe tablourile principale din circuitul GS / WTA, la 21 de ani împliniţi.

Astăzi am putut urmări aceeaşi încăpăţânare a Soranei de a se angrena în raliuri interminabile, de forţă, încheiate deseori cu erori. A neglijat să aplice sistematic ruperile de ritm, căci de fiecare dată când a făcut-o, a avut câştig de cauză. Astfel, Aliona Bolsova nu a fost deranjată prea mult în drumul spre cele două tie-break-uri, pe care le-a dominat în pofida experienţei incomparabil inferioare.

În partida contând pentru turul 2 (R64):

Aliona Bolsova (Spania, 137) [Q]Sorana Cîrstea (84 WTA) 7-6(5), 7-6(3)

Partida a durat 1h38′.
Sorana a început lent, pierzându-şi serviciul în jocurile 1 şi 7: 2-5. De aici, însă, a revenit,  a recuperat ambele break-uri. La 5-5 şi-a pierdut din nou serviciul, dar a egalat din nou. Şi în tie-break a mai revenit o dată de la 3-5, dar Bolsova a avut ultimul cuvânt în primul set.
În manşa a doua s-a câştigat cu serviciul până la 3-3, scor la care jucătoarea noastră a reuşit primul break. În jocul următor a avut minge de 5-3, dar a ratat şi Bolsova a făcut re-break. Apoi s-a mers în continuare cu serviciul, până în tie-break, unde de la 3-3, jucătoarea născută la Chişinău a câştigat toate punctele. 

Sorana rămâne cu acumulările cuvenite calificării în turul 2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.