Imagini din timpul partidei
Credit Foto: Jimmie48 Photography Tennis Photography / WTA

Sorana Cîrstea a exploatat în primul tur (R128) de pe jumătatea superioară a tabloului Roland Garros 2019, şansă oferită de retragerea Petrei Kvitova [6], dar a făcut-o după o partidă extrem de grea.

Ea a avut în faţă pe una din reprezentantele noului val care, aşa cum ne-au obişnuit colegele ei, odată ajunsă pe tablourile principale ale turneelor importante îşi vinde foarte scump pielea.

Junioara slovenă a vrut la rându-i să profite de şansa oferită de situaţia de mai sus şi a jucat excelent, agăţându-se literalmente de fiecare minge.
Meritul Soranei a fost acela că a rămas în meci, nu s-a lăsat impresionată de replica primită, nu s-a enervat, aşadar un important plus la capitolul psihic. Aşa a reuşit să revină în seturile 2 şi 3, în ambele având un break în urmă.
S-a angrenat însă într-o luptă de uzură, încercând de prea puţine ori să rupă ritmul, să-şi folosească experienţa incomparabil superioară, oferindu-i numeroase şanse de a ataca slovenei.
Statistica punctelor direct câştigătoare: 29-40 şi cea a erorilor neforţate: 30-40 redă cum nu se poate mai bine barajul de artilerie executat de fiecare jucătoare.

Totul este bine când se termină cu bine şi rămâne de văzut cum va decurge recuperarea Soranei, după o partidă extenuantă şi ţinând cont că şi săptămâna trecută a fost una solicitantă pentru ea.

Sorana Cîrstea (84 WTA) – Kaja Juvan (Slovenia, 131) [LL] 5-7, 6-4, 7-5

Partida a durat 2h24′.

  • după un schimb de break-uri în startul partidei, Juvan l-a reuşit pe cel hotărâtor al primului set în jocul 11
  • în setul 2, Sorana a revenit de la 2-4 cu 4 jocuri câştigate la rând
  • deşi a început decisivul mai bine – 2-0 – jucătoarea noastră a fost nevoită să revină din nou de la 2-4, ea egalând la 5, după ce în prelungirile jocului 10, în care a primit, a fost la două puncte de înfrângere. Şi ultimele două ghemuri ale partidei au fost aprig disputate, românca reuşind să aibă ultimul cuvânt

Sorana acumulează 70 de puncte WTA – cu 60 mai multe decât la ediţia trecută – când pierdea în primul tur, şi-a asigurat un premiu financiar în valoare de 87.000 € şi o va întâlni în turul 2 pe învingătoarea din partida Aljona Bolsova (Spania, 137) [Q] – Vera Zvonareva (Rusia, 78), care se va disputa mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.