Ana Bogdan a pierdut a doua partidă pe care a jucat-o la Roland Garros 2020, după ce a evoluat excelent un set şi jumătate în faţa campioanei din acest sezon de la Australian Open şi WTA International Lyon, care a jucat şi optimi de finală la US Open.

Embed from Getty Images

Cu toate acestea, Ana – care nu a legat două victorii pe un tablou principal în acest sezon decât la WTA International Praga, imediat după reluarea circuitului – a jucat extrem de precis în prima parte a meciului. Loviturile, multe din ele îndrăzneţe, şi-au atins de cele mai multe ori ţinta, în timp ce adversara a greşit mult.

Doar că de la mijlocul setului doi, Sofia Kenin a schimbat tactica, nu a mai jucat în forţă, ci a folosit obsedant lovitura care a văzut că-i funcţionează cel mai bine: stopul. Ana, în defensivă, n-a reuşit să prevină scurtele adversarei, nici să le ajungă, astfel că Sofia Kenin s-a distanţat decisiv.

Embed from Getty Images

În partida contând pentru turul 2 (R64):

Sofia Kenin (6) [4]Ana Bogdan (93 WTA) 3-6, 6-3, 6-2

Partida a durat 1h51′.
Ana a făcut primul break al partidei în jocul 2, recuperat imediat de Kenin, în singurul joc din acest set care a avut nevoie de avantaje. În continuare, s-a câştigat cu returul până în jocul 8, când jucătoarea noastră a mai reuşit un break – la 30 – confirmat imediat cu unul de serviciu, câştigat la zero.
În primul joc al setului 2, Ana a ratat două mingi de break, dar Kenin a făcut primul break, la zero. Românca a răspuns pe măsură: re-break-ul şi încă un joc de servicu câştigat la zero, dar de la 3-3, americanca a câştigat tot până la sfârşitul setului.
Şi-a continuat seria cu încă 3 jocuri în setul decisiv, întreruptă de un break al Anei, ca apoi să se ducă până la 5-1. O uşoară revenire a jucătoarei noastre au ajutat-o să salveze 3 mingi de meci, de la 0-40, dar în următorul a ratat 3 mingi de break şi Kenin a convertit a 4-a minge de meci.

Ana rămâne cu acumulările cuvenite calificării în turul 2 (R64), iar Sofia Kenin o va întâlni în al 3-lea pe învingătoarea din partida Irina Bara (142) [Q]Alison van Uytvanck (Belgia, 65), care se va disputa mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.