Semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului Roland Garros 2020 va fi:

Credit Foto: @rolandgarros & sina.cn

Novak Djokovic (1 ATP) [1]Stefanos Tsitsipas (6) [5]

Palmares direct: 3-2

Credit Info: itftennis.com

În sferturile de finală disputate miercuri:

Stefanos Tsitsipas Andrey Rublev (12)[13] 7-5, 6-2, 6-3

Partida a durat 1h55′.
Rublev a reuşit primul break al partidei, în jocul 5. Dar de acolo, el nu şi-a mai creat nicio şansă de a câştiga la primire, iar Tsitsipas a făcut câte două break-uri în seturile 1 şi 2 şi unul în al 3-lea.
Jucătorul grec s-a revanşat astfel pentru înfrângerea din prima zi a turneului, când cei doi disputau finala ATP 500 Series Hamburg şi a obţinut prima victorie în faţa colegului său de generaţie, la a 4-a întâlnire (o mai are pe cea de la Next Gen Finals Milano 2018, un eveniment în care nu se acordă puncte ATP).

Stefanos Tsitsipas (22 de ani, clasament maxim: 5 ATP / august 2019) s-a calificat în prima semifinală la Roland Garros – unde a devenit cel mai tânăr jucător prezent în această fază, de la Juan Martín del Potro în 2009 –  şi în a doua la un turneu major, după Australian Open 2019.
Un turneu pe care l-a început greu, cu două seturi pierdute la Jaume Munar – semifinalistul de la ATP Challenger Iaşi – dar pe care l-a continuat cu alte 15 câştigate la rând.

Datorită celor 720 de puncte ATP acumulate până acum, el a progresat un loc în clasamentul live – l-a depăşit pe Medvedev – şi este sigur că-şi va egala cel puţin maximul carierei – 5 ATP.

La conferinţa de presă [extras, la sfârşitul ştirii] el a ţinut să pună la punct lucrurile şi să-şi precizeze implicit următoarea ţintă:

Vreau să vă spun că nu mai fac parte din Next Gen. Sunt un adult cu acte în regulă. Big 3 sunt aici de multă vreme. Nu cred că va mai fi aşa peste cinci – şase ani.

 

Novak Djokovic Pablo Carreno Busta (18) [17] 4-6, 6-2, 6-3, 6-4 în 3h10′

Început extrem de complicat de partidă pentru Djokovic, deranjat vizibil de problema din zona cervicală, care a început să se manifeste încă de la US Open şi care conform spuselor lui [conferinţa de presă, mai jos] s-a reactivat la încălzire.
Stânjenit în deplasare, ezitant în lovituri – la un moment dat i-a fost masat şi braţul – părea că nu va reuşi nici măcar să termine partida, darămite s-o şi câştige.

Doar că adversarul lui nu a reuşit să profite, ratând exact în momentele importante – a convertit 3 din cele 13 şanse de break pe care şi le-a creat, Novak, 6 din tot atâtea ocazii.
Astfel că Nole a prins puteri începând cu setul 2 şi i-au fost suficiente câteva lovituri sclipitoare, ca să prindă încredere că organismul lui va rezista până la capăt. Din acel moment soarta partidei era pecetluită, chiar dacă jucătorul spaniol a mai avut un moment bun în setul 3, când a egalat la 3, după un re-break.

Aşa că am asistat la o partidă cu mult spectacol, la un nou festival al scurtelor, o lovitură la mare preţ aici, iar când Nole şi-a rupt ostentativ bandajul de la ceafă, în mijlocul terenului, la începutul setului 4, am ştiut că minutele lui Carreno pe teren sunt numărate.
Dar, probabil, că gestul era cu trimitere la următorul adversar al jucătorului sârb, ca acesta să ştie cum stau lucrurile.

Carreno Busta a fost învins pentru a 4-a oară de Djokovic şi râmâne doar cu victoria din partida cu pricina, de la US Open.

Novak Djokovic (33 de ani, lider ATP timp de 289 săptămâni, prima dată pe 4 iulie 2011, în 5 serii, cea actuală începută pe 3 februarie 2020) s-a calificat pentru a 10-a oară în semifinalele Roland Garros – devenind astfel al 3-lea jucător care atinge această bornă la cel puţin două turnee majore (foto 1) – şi în a 38-a la un turneu de Grand Slam (foto 2). A obţinut ieri a 73-a victorie la Roland Garros (foto 3) şi a 295-a la un turneu de Grand Slam (4):

Pentru a se califica în semifinale la ediţia actuală, i-au trebuit 642 de minute şi a pierdut doar 40 de jocuri:

Sursă Info: @tennismylife68 & @LucaBeck

Semifinalele – cea de pe jumătatea inferioară a tabloului – se vor disputa vineri.

Astăzi (joi) se joacă semifinalele turneului feminin:

Ordinea de joc – 08.10 – Roland Garros 2020

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Paris
27 sep - 11 oct 2020
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
€ 18.209.040
Cronicile turneului
@ Strasbourg
20 - 26 sep 2020
"Internationaux de Strasbourg"
WTA International - zgură, aer liber
202.250 USD
Cronicile turneului

@ Hamburg
21 - 27 sep 2020
"Hamburg European Open"
ATP 500 Series - zgură, aer liber
1.062.520 € / 1.203.960 €
Cronicile turneului

Galerie videoclipuri (5)
Momentele importante ale celor două partide şi
conferinţele de presă acordate de Djokovic, Tsitsipas şi Rublev:

şLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.