Patricia Ţig a câştigat a doua partidă – tot în două seturi – la Roland Garros 2020 şi a obţinut astfel a 3-a victorie pe un tablou principal la un turneu de Grand Slam, prima – la US Open 2020.

Embed from Getty Images

Imagini din timpul partidei

Ea a făcut un joc matur, ordonat, şi-a corectat pe parcurs greşelile, şi-a înfrânat ambiţia care risca să-i prilejuiască neajunsuri şi a canalizat-o spre o evoluţie mai aşezată şi mai eficientă.
S-a enervat de câteva ori, dar şi-a descărcat furia pe vânt, care-i stricase câteva puncte. Până la urmă a îmblânzit vântul – adică şi-a reglat tirul, ţinând cont de viteza şi direcţia acestuia – şi astfel a depăşit o adversară cu o experienţă incomparabil mai mare pe tablourile de Grand Slam, unde a adunat 39 de prezenţe, cu cel mai bun rezultat turul 3 la US Open 2013.

În partida din turul 2 (R64) de pe cel de-al 3-lea sfert al tabloului, prima optime:

Patricia Ţig (59 WTA) – Christina McHale (SUA, 82) 6-4, 6-3

Partida a durat 1h36′.
În primul set, Patricia s-a desprins la 4-1, datorită break-ului din jocul 4. În al 5-lea, care a durat mai mult de 10 minute, a salvat 3 mingi de break, dar în al 7-lea McHale a reuşit totuşi să câştige la primire. Patricia a trecut peste acest moment şi în al 10-lea game a revenit de la 15-40, cu 4 puncte câştigate la rând pe serviciul adversarei.
În setul 2 s-a câştigat cu serviciul până la 3-2 pentru jucătoarea noastră, moment în care ea s-a desprins la 5-2. N-a închis partida la primire deşi a condus cu 30-0, ci în jocul următor, la serviciu.

Patricia va fi recompensată cu 130 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 126.000 € pentru calificarea în turul 3 (R32) unde o va întâlni pe învingătoarea din partida Elena Rybakina (18) [14] – Fiona Ferro (49), care se va juca diseară (ultimul meci de pe arena Suzanne Lenglen).

18 - 24 ian 2021
Săptămâna aceasta nu se desfășoară nici un turneu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.