Finala probei feminine la Roland Garros 2020 va fi:

Iga Swiatek (Polonia, 54 WTA) – Sofia Kenin (6 WTA) [4] 

Palmares direct: 0-0

Dacă despre prima semifinală am vorbit ceva mai devreme, cea de pe jumătatea inferioară a tabloului s-a încheiat cu rezultatul:

Embed from Getty Images

Sofia Kenin – Petra Kvitova (11) [7] 6-4, 7-5

Partida a durat 1h45′.
Kenin a început tare, 4-1, datorită break-urilor din jocurile 3 şi 5. În al 6-lea Kvitova a recuperat unul, dar Kenin a împiedicat-o să egaleze la 4, când a salvat o minge de break a jucătoarei din Cehia.
În setul 2, Sofia a rupt echilibrul în jocul 5, iar în următorul a salvat nu mai puţin de 5 mingi de break. N-a reuşit să închidă la 5-4, când a servit şi a pierdut jocul la 15. Dar imediat a mai făcut un break, pe care l-a confirmat apoi după prima egalitate, convertind prima minge pentru finală.

O partidă a cărei calitate a fost afectată de vânt, dar doar în ce priveşte acurateţea loviturilor, căci în rest jucătoarele au luptat cu ardoare. A triumfat, ca mai mereu la acest turneu, determinarea, stilul hiper-agresiv al tinerei generaţii, care a anihilat experienţa celor consacrate.
Deşi scorul la puncte a fost de doar 75-71 pentru jucătoarea din SUA, ea le-a câştigat pe cele importante din meci, profitând şi de primul serviciu slab al Petrei, doar 54% din puncte jucate cu acesta, dintre care 66% câştigate.

Sofia Kenin s-a calificat în a 3-a finală a sezonului, după Australian Open şi International Lyon – ambele câştigate – şi în a 7-a a carierei, palmares 6-1 –  dar prima pe zgură:

  • 2 de Grand Slam: 1-0
  • 5 WTA International: 4-1

Până la Roland Garros 2020, Kenin nu se calificase în niciun sfert de finală pe zgură la vreun turneu din circuitul WTA – cele mai multe victorii pe un tablou le obţinuse anul trecut aici, trei pentru optimi de finală – şi mai mult, a venit la Roland Garros după contraperformanţa de la WTA Premier 5 Roma. Sigur, aici zgura a fost diferită, dar totuşi, ceva se întâmplă în circuit.

Sofia va mai progresa un loc în clasamentul WTA – este sigură acum de locul 4, datorită celor 1300 de puncte acumulate deocamdată – iar o eventuală victorie în finală ar duce-o pe podiumul WTA (punctele şi premiile financiare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.