Ştire actualizată

După ce am publicat ştirea de mai jos, acum jumătate de oră a venit şi anunţul oficial, turneul de la Roland Garros va fi amânat cu o săptămână: partidele pe tabloul principal se vor disputa în perioada 30 mai – 13 iunie, iar în săptămâna premergătoare se vor disputa calificările.

Ştirea iniţială

Conform cotidianului “L’Équipe”, turneul de Grand Slam pe zgură, care ar fi trebuit să se desfăşoare între 23 mai şi 6 iunie, urmează să fie decalat cu o săptămână şi să se dispute în perioada 30 mai – 13 iunie.

Motivul este acela că organizatorii speră să poată găzdui astfel mai mulţi spectatori, ţinând cont că restricţiile din Franţa vor începe să se relaxeze la jumătatea lunii mai (deocamdată au devenit şi mai severe), iar până la noua dată de start, guvernul francez va relaxa măsurile, inclusiv în ce priveşte numărul fanilor admişi în tribune, cu implicaţiile evidente asupra reţetei financiare a evenimentului.

Ecartul dintre Roland Garros şi Wimbledon (28 iunie – 11 iulie) s-ar reduce astfel la două săptămâni, iar turneele afectate – programate în săptămâna 7-13 iunie – ar fi: ATP 250 Stuttgart, WTA 250 Nottingham şi cel combinat ATP 250 / WTA 250 ‘s-Hertogenbosch, toate pe iarbă, niciunul nedisputându-se anul trecut.

Se aşteaptă mai întâi decizia oficială a Federaţiei Franceze, pentru ca apoi ATP şi WTA să le anunţe pe cele care privesc turneele mai sus menţionate.

Prima care s-a revoltat împotriva acestei – încă neoficiale – decizii a fost Alizé Cornet, care în interviul acordat Tennis Channel, după rezultatul bun de ieri la WTA 500 Charleston (vom reveni), a atacat-o pe Roxana Mărăcineanu, ministrul sportului din Hexagon, spunând că hotărârea vine cu siguranţă de la guvern, că Mărăcineanu ia doar decizii greşite, de parcă nu i-ar păsa, iar aceasta este una egoistă, care nu ţine seama de interesele jucătorilor şi ale celorlalte turnee.

Amuzant este că Alizé îşi începe atacul la un post de televiziune cu “rămâne între noi”:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.