Irina Bara s-a calificat pentru al treilea an la rând pe tabloul principal la Roland Garros. Astăzi se trage la sorţi tabloul principal

Irina Bara a parcurs cu succes, pentru al 3-lea an la rând, calificările turneului  de la Roland Garros – 2020 şi 2021 – şi pentru a 4-a oară pe cele ale unui turneu major, ultima dată la Australian Open 2022, unde a progresat pe tabloul principal în calitate de lucky loser.

Irina şi Nao, astăzi
Credit Foto: Neal Trousdale pentru opentenis.ro

Astăzi, în runda a 3-a a calificărilor a rezistat revenirii adversarei din setul al doilea. La fel ca ieri, şi astăzi trebuie admirat modul cum a rezistat fizic şi psihic în momentele dificile, atât în ce priveşte scorul, dar şi evoluţia punctelor, pentru că cele mai spectaculoase realizări le-a avut la capătul unor raliuri infernale: 

Irina,
alături de preparatorul fizic – Marius Papu – şi antrenorul Marius Comănescu, după calificare

Irina Bara (114 WTA) [5] – Nao Hibino (215) 7-6(5), 6-4

Partida a durat 2h4′.
În primul set s-au consemnat 8 break-uri, mai întâi jucătoarea noastră a avut câte unul în urmă, apoi câte unul înainte, pentru ca în tie-break, Irina să se desprindă la 5-3, dar nu a câştigat decât după ce a mai fost o dată egalată.
Părea că românca va avea parte de un set lipsit de peripeţii, după ce s-a desprins la 5-1. Doar că în stilul ce ne-a amintit de strămoşii ei kamikaze, Hibino a  avut o serie de trei jocuri excelente, pe care jucătoarea noastră le-a curmat cu un spor de concentrare şi cu un nou game câştigat la retur.
Numărul break-urilor din acest set a fost de şase, iar per total partidă, Irina a câştigat 87 din punctele disputate (34 la serviciu, 53 la primire), iar Nao, 75 (35 / 40).

Irina îşi apără astfel cele 40 de puncte dobândite la ediţia trecută – premiul financiar cuvenit este de 62.000 € – şi îşi va afla poziţionarea pe tabloul principal, după ce se vor încheia calificările, adică vineri când va evolua şi Mihaela Buzărnescu în runda a treia a calificărilor.

Până atunci, astăzi începând cu ora 19.45 vor fi trase la sorţi tablourile principale:

 

@ Paris
22 mai - 5 iun 2022
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
34.367.215 €
Cronicile turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.