Rafael Nadal şi Alexander Zverev sunt semifinaliştii de pe jumătatea superioară a tabloului. Novak Djokovic va pierde, pe 13 iunie, două locuri în clasament

Sferturile de finală de pe jumătatea superioară a tabloului Roland Garros 2022 au oferit două partide superbe, în care jucătorii care au ales tactica mai potrivită şi au exploatat pragmatic forma de moment au câştigat.
Învinşii au avut momentele lor foarte bune, au fost foarte aproape să ducă meciurile în decisiv, dar doza suplimentară – infimă dar decisivă – a dorinţei de a câştiga, pe care au avut-o ieri Nadal şi Zverev, a făcut ca partidele să se închidă în patru seturi  [videoclipuri cu momentele importante ale celor două partide, mai jos]:

Credit Foto: @cocodubreuilphoto / @nicogouhier22 / @fftennis

Rafael Nadal (5 ATP) [5] – Novak Djokovic (1) [1] 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4) în 4h12′

Nole a revenit în setul al doilea de la 0-3 – două break-uri în urmă – şi a mai câştigat de trei ori la retur, în schimb, Rafa a avut în al patrulea un break în urmă, iar la 4-5 a trebuit să anuleze două şanse ale jucătorului sârb de a egala situaţia la seturi, înainte de a domina tie-break-ul.
Palmaresul direct general a devenit acum 30-29 pentru Djokovic, dar Nadal şi-a mărit avansul în cel de la Roland Garros – 8-2 -, la turneele de Grand Slam – 11-8 – şi pe zgură: 20-8

Nadal s-a calificat în a 15-a semifinală aici şi cu excepţia ediţiei 2021 – atunci când era învins de Nole – de fiecare dată a câştigat titlul.
Pentru el, aceasta va fi a 37-a semifinală pe care o va juca la un turneu major [Australian Open: 7, Wimbledon: 7, US Open 8], fiind devansat la acest capitol de Federer – 46 şi Djokovic – 42. 

Alexander Zverev (3) [3] – Carlos Alcaraz (6) [6] 6-4, 6-4, 4-6, 7-6(7) în 3h18′

Carlos a salvat în setul al treilea o minge de break la 4-4 şi a apoi a închis la retur, iar în decisiv şi-a pierdut serviciul la acelaşi scor şi l-a recuperat în ultimul moment, dar în tie-break a ratat o minge de set la 6-5, iar Sascha a convertit-o apoi pe a doua de meci.
Palmaresul direct a devenit acum 3-1 pentru Sascha, care l-a egalat şi pe cel de pe zgură, după ce luna trecută pierdea finala ATP Masters 1000 Madrid în faţa tânărului jucător spaniol.

Aceasta a fost prima victorie a lui Zverev în faţa unui jucător din top 10 ATP, disputată în format 3 din 5 seturi, până acum le pierduse pe primele 13.
El s-a calificat în a doua semifinală consecutivă la Roland Garros şi la a 5-a la un turneu major, după Australian Open 2020, US Open 2020 (când s-a calificat în singura finală) şi 2021.

Palmaresul direct dintre Rafa şi Sascha este 6-3 în favoarea celui dintâi [4-1 pe zgură]:

Credit Info: @atptour.com

Rezultatele de ieri vor avea implicaţii majore şi asupra clasamentului, respectiv al celui din 13 iunie (anul trecut turneul s-a disputat cu o săptămână mai târziu):

  • Atunci Novak Djokovic va pierde 1640 de puncte (360 acum minus 2000 pentru titlul de la ediţia precedentă) şi va coborî două locuri în clasament
  • El va fi depăşit de Daniil Medvedev şi Alexander Zverev, în ordinea aceasta dacă jucătorul german nu câştigă turneul. Dacă va deveni campion, Alexander Zverev va fi noul lider al ierarhiei ATP 
  • situaţia ca niciunul dintre cei 3 Mari să nu fie clasaţi pe unul din primele două locuri se întâmpla ultima dată pe 10 noiembrie 2003: 1. Andy Roddick 2. Juan Carlos Ferrero

Astăzi se dispută sferturile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului:

Ordinea de joc – 01.06 – Roland Garros 2022

Punctele şi premiile financiare acordate la Roland Garros 2022

@ Paris
22 mai - 5 iun 2022
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
34.367.215 €
Cronicile turneului

Galerie videoclipuri (2): Momentele importante ale celor două partide


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.