Simona Halep învinsă de o adversară mai bună, dar şi de probleme respiratorii

Simona Halep a pierdut partida din turul 2 (R64) al Roland Garros 2022 după ce la fel ca în primul tur (128) a câştigat primul set, l-a pierdut pe al doilea, dar acum nu a mai avut resurse fizice pentru decisiv.
Nimic nu anunţa după primul set, deznodământul partidei, după ce jucătoarea noastră câştigase cu lejeritate. Poate doar forţa adversarei, dar care nu era însoţită de precizie, iar jucătoarea noastră găsise soluţii pentru a o contracara, chiar şi atunci când Zheng reuşea să ţină mingea în teren. Doar că în setul al doilea tânăra chinezoaică şi-a regăsit acurateţea loviturilor şi a început să dicteze ritmul, iar Simona a făcut pasul înapoi – şi la propriu şi la figurat – în criză de idei. S-a bătut în această a doua manşă, dar tot adversara a rămas peste.


Embed from Getty Images (opens in a new tab)

Pentru ca începând cu setul decisiv, jucătoarea noastră să aibă serioase probleme de respiraţie. Mai întâi a intervenit trainerul, care i-a măsurat saturaţia de oxigen, apoi medicul. A jucat totuşi până la sfârşit, dar soarta partidei fusese pecetluită:

Embed from Getty Images

Qinwen Zheng (74 WTA) – Simona Halep (19) [19] 2-6, 6-2, 6-1

Partida a durat 1h56′.
În primul set Simona nu a avut de înfruntat nicio minge de break şi a convertit două – în primul şi al 7-lea game – din cele trei şanse de a câştiga la retur pe care şi le-a creat (a ratat-o pe cea din jocul al treilea).
Simona a reuşit primul break şi în setul al doilea, pentru 2-1, dar de acolo a pierdut următoarele 5 jocuri, 3 dintre ele la serviciu şi dacă în primele două dintre acestea a avut două, respectiv trei şanse să le salveze, pe ultimul al setului, l-a pierdut la zero.
Zheng şi-a continuat seria de jocuri câştigate şi în decisiv cu încă trei, scor la care Simona a strecurat unicul game, la serviciu, pe tabelă.

Ordinea de joc – 26.05 – Roland Garros 2022

Punctele şi premiile financiare acordate la Roland Garros 2022

Credit foto copertă: Jimmie48 Tennis Photography

@ Paris
22 mai - 5 iun 2022
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
34.367.215 €
Cronicile turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.