Două dintre jucătoarele noastre sunt în etape diferite ale pregătirilor pentru viitorul sezon.

Sorana Cîrstea (38 WTA) a completat două săptămâni de pregătire fizică la Piatti Tennis Center de la Bordighera, sub îndrumarea binecunoscutului preparator fizic, Dalibor Sirola.

Sorana şi Dalibor Sirola

Noul antrenor al Soranei – suedezul Thomas Johansson – i-a mulţumit într-o postare pe Instagram, alăturat fotografiei de mai sus, preparatorului fizic croat şi Academiei pentru ajutorul pe care l-au primit.
De aici rezultă că Sirola a pregătit-o pe jucătoarea noastră în presezon, nu că va intra în echipa Soranei, aşa cum s-a mai scris pe la noi.
De altfel, el a colaborat mereu cu Academia Piatti, şi într-adevăr a lucrat printre alţii cu Maria Sharapova, Jannik Sinner, Borna Coric, Milos Raonic, Ivan Ljubicic, dar când aceştia îl aveau ca antrenor pe fondatorul Academiei, Riccardo Piatti.

Cât despre noul antrenor al Soranei, acesta este unul redutabil: fost jucător – maxim: 7 ATP / 2002, an în care devenea campion la Australian Open –  Thomas Johansson (47 de ani) i-a antrenat printre alţii pe Maria Sakkari (2017-2018), Filip Krajinovic (2018-2019) şi până de curând pe David Goffin.

Cât despre Jaqueline Cristian (151), ea a intrat direct în noul sezon, firesc, după absenţa atât de lungă de anul acesta.

Încurajată de victoriile aduse echipei României la simplu şi la dublu [următoarea adversară din Billie Jean King Cup a echipei noastre], ea participă săptămâna aceasta la turneul ITF W60 (premii în valoare de 60.000 USD), “J&T Banka Slovak Open 2022” , care se dispută la Bratislava, pe hard indoor, unde a fost cotată cap de serie 6. În primul tur va întâlni o jucătoare care va promova din calificări. Pe tablou [în format PDF, mai jos] mai sunt prezente Alexandra Cadanţu-Ignatik (172) [7] şi Cristina Dinu (307).

Şi Jaqueline are un antrenor nou, după despărţirea de Thomas Drouet. Acesta este spaniolul Carlos Boluda-Purkiss, care a fost şi la Oradea, la întâlnirea din Billie Jean King Cup.

Boluda este un antrenor tânăr, 29 de ani. El a fost un jucător de mare perspectivă – locul 21 în clasamentul ITF combinat al juniorilor / 2009 – dar la seniori nu a confirmat decât parţial – maxim: 254 ATP / 2018 şi în 2020 s-a retras din activitate, începându-şi cariera de antrenor alături de Nuria Parrizas Diaz [două articole despre el, interesante pentru că povesteşte despre viaţa din circuit şi motivele care l-au determinat să renunţe, aici şi aici]. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.