Astăzi, la Turneul Final ATP ”Nitto ATP Finals” se dispută partidele rundei a 3-a din Grupa “Björn Borg”  la simplu şi Grupa “Jonas Björkman” la dublu.

Clasamentele după două runde în cele două grupe sunt:

Credit Info: atptour.com

Astfel, în cea de simplu, Dominic Thiem este deja calificat de pe primul loc – în caz de egalitate între doi jucători, prevalează criteriul partidei directe – el urmând să fie însoţit în semifinale de învingătorul din partida DjokovicFederer.
Eliminarea oricăruia dintre ei din competiţie, va fi un eveniment surprinzător, căci Nole părăsea ultima dată competiţia în această fază în 2011 – de atunci s-a calificat la fiecare din cele 6 participări în finală, de 4 ori devenind campion – iar Roger ieşea atât de devreme din turneu tocmai în 2008, ca apoi să câştige de două ori titlul, să joace în alte 3 finale şi 4 semifinale.

Lupta pentru locul 1 s-a simplificat şi ea, după victoria de ieri a lui Rafael Nadal: în clasamentul live el are acum 9.785 de puncte  ATP (9.585, la începutul săptămânii + 200 acumulate acum), iar Novak Djokovic are 9.145 de puncte (8.945 + 200). Astfel, pentru a redeveni lider ATP, Nole are neapărat nevoie să câştige titlul, în caz contrar, Rafa rămâne pe locul 1 (tabela de punctaj, aici).
Scenariul cu Nadal finalist şi Djokovic, câştigător al titlului, caz în care artimetic Rafa ar fi rămas pe locul 1, chiar dacă ar fi pierdut, este imposibil, căci dacă e să se întâlnească, o vor face în semifinale pentru că în cazul în care se califică din grupe spaniolul ar face-o doar de pe locul 1 şi sârbul de pe locul 2.

La dublu, situaţia este identică: Klaasen / Venus sunt calificaţi în semifinale, Dodig / Polasek sunt eliminaţi, iar Kubot / Melo îşi vor disputa astăzi al doilea loc calificant cu Ram / Salisbury.

Thiem îl învinge şi pe Djokovic şi este primul jucător calificat în semifinale!
Roger Federer l-a învins în două seturi pe Matteo Berrettini
Dominic Thiem l-a învins pe Roger Federer pentru a treia oară în acest sezon
Novak Djokovic l-a învins categoric pe Matteo Berrettini în primul meci de simplu

Ordinea de joc de astăzi

  • de la ora 14.00:

Lukasz Kubot (Polonia, 5 ATP la dublu) / Marcelo Melo (Brazilia, 6) [2]Rajeev Ram (SUA, 24 ATP la dublu) / Joe Salisbury (Marea Britanie, 23) [4]

Palmares direct: 1-2

Credit Info: nittoatpfinals.com

  • de la ora 16.00:

Dominic Thiem (Austria, 5 ATP) [5]Matteo Berrettini (Italia, 8) [8]

Palmares direct: 2-1

Credit Info: itftennis.com

  • de la ora 20.00:

Raven Klaasen (Africa de Sud, 11) / Michael Venus (Noua Zeelandă, 18) [5] Ivan Dodig (Croaţia, 9) / Filip Polasek (Slovacia, 10) [8]

Palmares direct: 0-2

  • de la ora 22.00

Novak Djokovic (Serbia, 2) [2] Roger Federer (Elveţia, 3) [3]

Palmares direct: 26 – 22

Palmares direct la Turneul Final: 3-2 pentru Djokovic, partide jucate în 2010, 2012, 2013 şi 2015 (două). Neprezentarea lui Federer din finala ediţiei 2014 nu se contabilizează.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.