Prima partidă din runda a doua în Grupa “Max Mirnyi” la Turneul Final ATP ”Nitto ATP Finals” s-a încheiat cu rezultatul:

Jean-Julien Rojer (Olanda, 22 ATP la dublu) / Horia Tecău (21) [6] – Juan Sebastian Cabal (1 ATP) / Robert Farah (1) (ambii Columbia) [1] 6-2, 5-7, [10-8]

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Partida a durat 1h29′.
În primul set, Rojer / Tecău au reuşit un break în jocul 4, căruia i-au adăugat încă unul în al 8-lea.
În setul 2 s-a câştigat cu serviciul până în jocul 11, Horia şi Jean-Julien având primii o şansă de break, în jocul 8. În următorul au salvat două mingi de break, dar în ultimele două – primul la retur – n-au mai câştigat decât un punct.
În super tie-break echipa româno-olandeză s-a distanţat la 6-2, dar cea columbiană a egalat şi apoi a preluat conducerea: 8-7. Însă ultimele 3 puncte au fost câştigate de Horia şi Jean-Julien, penultimul fiind o realizare superbă a lui Horia, aflat într-o dispoziţie de joc excelentă, astăzi.

Palmaresul direct este acum 6-4, pentru Rojer / Tecău, care pierduseră întâlnirea din sferturile de finală ale Wimbledon, turneu pe care columbienii aveau să-l câştige, la fel ca şi următorul turneu de Mare Şlem,  US Open.

Aceasta este prima victorie a echipei Rojer / Tecău la Turneul Final ATP, după cea din finala ediţiei 2015, în 2016 şi 2018 n-au participat, iar în 2017 au pierdut toate meciurile din grupă.

Acum Rojer / Tecău au o victorie, la fel ca Herbert / Mahut şi Krawietz / Miescu doar o partidă jucată se vor întâlni diseară –  iar Cabal / Farah niciuna, dar nu sunt eliminaţi, tocmai datorită setului câştigat astăzi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.