Imagini din timpul partidei
Credit foto: sina.cn & atptour.com
Rezumatul partidei, la sfârşitul ştirii

A doua partidă din runda a doua în  Grupa “Björn Borg” la Turneul Final ATP ”Nitto ATP Finals” s-a încheiat cu rezultatul:

Dominic Thiem (Austria, 5 ATP) [5] – Novak Djokovic (Serbia, 2) [2] 6-7(5), 6-3, 7-6(5)

Partida a durat 2h47′.
În primul set, schimbul de break-uri din jocurile 3 şi 4 a amânat decizia pentru tie-break, unde Djokovic a convertit a doua oportunitate.
Break-ul din jocul 2 i-a fost suficient lui Thiem pentru a câştiga manşa a doua.
Austriacul a câştigat cu returul şi în primul joc al setului decisiv, dar sârbul l-a egalat la 3. Thiem a reuşit un break la zero în jocul 11, iar Djokovic a egalat la 6, după un break la 15.
În tie-break, Nole a condus cu 4-1, dar o serie de 5 puncte câştigate la rând i-a adus lui Thiem prima minge de meci. A ratat-o pe aceasta, dar a fructificat-o pe următoarea. Astfel a câştigat al 15-lea set decisiv în 2019, din cele 17 pe care le-a disputat.

Palmaresul direct dintre cei doi este acum 6-4 în favoarea lui Djokovic, dar Thiem a câştigat a doua partidă consecutivă în faţa jucătorului sârb, precedenta în semifinalele Roland Garros.

Aceasta este a 16-a victorie a lui Dominic în faţa unui jucător din top 5 ATP – a 6-a, în acest sezon: în afara celor două la Djokovic, l-a mai învins pe Roger Federer de 3 ori şi pe Rafael Nadal o dată, în semifinalele 500 Series Barcelona – şi a 23-a în faţa unuia din top 10 ATP.

Cu două victorii din două partide, Dominic Thiem este primul jucător calificat în semifinale, din postura de câştigător al grupei (în caz de egalitate între doi jucători, primul criteriu de departajare este meciul direct). El reuşeşte această performanţă pentru prima dată, la precedentele 3 ediţii – 2016-2018 – nereuşind să treacă de grupe.

Joi, Novak Djokovic şi Roger Federer vor juca pentru un loc în semifinale, în timp ce Matteo Berrettini este eliminat.

*

În a doua partidă din runda a doua a Grupei “Jonas Björkman”:

Raven Klaasen (Africa de Sud, 11) / Michael Venus (Noua Zeelandă, 18) [5] – Lukasz Kubot (Polonia, 5) / Marcelo Melo (Brazilia, 6) [2] 6-3, 6-4 în 1h10′

Klaasen / Venus sunt calificaţi în semifinale – la a doua participare, anul trecut nu trecuseră de grupe – cu două victorii, Dodig / Polasek – două înfrângeri – sunt eliminaţi, iar Kubot / Melo îşi vor disputa joi al doilea loc calificant cu Ram / Salisbury.

Galerie videoclipuri (3)
Interviul de pe teren al lui Thiem, rezumatul partidei şi rezumatul zilei


a

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.