Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei
Videoclipuri cu rezumatele şi conferinţele de presă, la sfârşitul ştirii

În prima partidă din prima rundă a Grupei Violet la Turneul Final WTA “Shiseido WTA Finals Shenzhen”:

Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA)[8] – Karolina Plíšková (Cehia, 2) [2] 7-6(12), 6-4

Partida a durat 1h53′.
Plíšková a câştigat cu returul în primul joc al partidei, convertind a doua minge de break, iar Svitolina a egalat în al 4-lea, la prima ei minge de break. Apoi partida a curs anost, fără şanse de break şi la un nivel modest, până în tie-break.
Acolo a apărut şi dramatismul, căci jucătoarea din Ucraina a ratat 6 mingi de set – la 6-5, 7-6, 8-7, 10-9, 11-10, 12-11 – înainte de a o coverti pe a 7-a. După primele 3 mingi de set, Plíšková a ratat şi ea o şansă de a închide manşa în favoarea ei.
În setul 2, lucrurile s-au inversat pe tabelă, Svitolina fiind cea care a început cu un break – la a 4-a oportunitate – Plíšková egalând-o în ghemul 4, fructificând prima şansă, imediat după încurajările primite pe teren de la antrenoarea Conchita Martinez.
Doar că în următoarea pauză – la 3-2 pentru Plíšková – a venit pe teren antrenorul Andrew Bettles, care i-a spus elevei lui să forţeze, sesizând probabil starea de apatie a Karolinei. Asta a şi făcut Elina care a reuşit break-ul decisiv, pe care şi l-a apărat în ultimul joc – în care a servit – când a revenit cu 4 puncte consecutive de la 15-40.

Acum palmaresul direct a devenit 5-4 pentru Karolina Plíšková, dar Elina Svitolina a câştigat ultimele 4 partide, precedenta la Turneul Final WTA de anul trecut.

Aceasta a fost a 7-a victorie consecutivă a Elinei la Turneul Final WTA, după cea din grupele ediţiei 2017 şi cele 5 datorită cărora a câştigat titlul anul trecut.

Învingătoarea acumulează 250 de puncte WTA şi învinsa 125 puncte WTA
LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.