Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 6 imagini din timpul partidei
Videoclipuri, la sfârşitul ştirii

În runda a doua din Grupa Violet la Turneul Final WTA “Shiseido WTA Finals Shenzhen”:

Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA) [8]Simona Halep (5) [5] 7-5, 6-3

Partida a durat 1h39′.

  • Simona a început lent meciul : 0-3, după ce şi-a pierdut serviciul şi nu a câştigat niciun punct în cele două jocuri în care servit adversara.
    A urmat o revenire în forţă a jucătoarei noastre, care a egalat, dar la acel scor a ratat o minge de break.
    În jocul următor a venit rândul Simonei să salveze două mingi de break şi de la 4-4 s-a câştigat cu serviciul până în ghemul 12, când românca a avut o sincopă şi a pierdut  jocul de serviciu la zero
  • Simona a reuşit primul break al manşei a doua – în jocul 3 – dar imediat a venit rebreak-ul adversarei. În continuare, s-a câştigat cu returul până în ghemul 8 când jucătoarea din Ucraina a mai câştigat încă o dată cu returul. În ultimul joc al partidei, Simona a avut două şanse re-break de la 40-15, dar o serie de 4 puncte câştigătoare a Svitolinei au pecetluit soarta partidei

O partidă în care majoritatea punctelor au fost decise după raliuri lungi şi câştig de cauză a avut jucătoarea care a greşit mai puţin.
Simona nu a reuşit să rupă ritmul şi în aceste condiţii defensiva şi contraatacurile adversarei au prevalat.

Acum palmaresul direct între cele două jucătoare este egal 5-5, în 2019 ambele întâlnirii fuseseră câştigate de Simona: în semifinalele Premier Doha şi Wimbledon.

Jucătoarea din Ucraina a câştigat a 8-a partidă consecutivă la Turneul Final WTA: prima tot în faţa Simonei în grupele ediţiei 2017, 5 pentru titlul de anul trecut şi una în prima rundă anul acesta, când obţinuse prima victorie din 2019 în faţa unei jucătoare din top 5 WTA, astăzi, pe a doua.

Elina Svitolina este calificată în semifinale – de pe primul loc în frupă – după această victorie, iar Simona va trebui să-şi câştige locul vineri.

Galerie videoclipuri (2)
Mingea de set şi mingea de meci

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.