Simona şi Taylor la conferinţele de presă şi în timpul partidelor
Credit foto: Jimmie48 Tennis Photography & sina.cn

Simona Halep a răspuns întrebărilor care i s-au pus la conferinţa de presă pe care a acordat-o după înfrângerea din turul 2 (R64) la US Open 2019:

Textul original: usopen.com / videoclip, la sfârşitul ştirii

Crezi că ai pierdut în faţa unei jucătoare care a dat totul?

Da, cred că a jucat extraordinar. A fost extrem de inspirată la fiecare minge. A venit mult la fileu şi a greşit puţin. Este de necrezut.
De asemenea, returul meu a fost slab, pentru că nu am simţit ritmul unei jucătoare de mâna stângă. Nu ştiu, serviciul ei n-a fost prea puternic, dar mingea se învârtea prea mult şi nu am simţit-o.
Apoi cred că am greşit tactica. Poate ar fi trebuit să folosesc mai mult lob-ul atunci când venea la fileu, lângă care a stat foarte aproape astăzi. N-am fost deloc inspirată, dar am luptat.
Atunci când am revenit, am crezut că voi câştiga. Dar câteodată se întâmplă invers.

Sunt puţin supărată din cauza tacticii şi a felului în care am jucat. Dar nu e o dramă. Ea a jucat foarte bine. A meritat cu adevărat să câştige, pentru că a dat totul şi nu s-a gândit că ar putea pierde. A crezut 100% în şansa ei.

Te-a surprins? Nu mai învinsese vreo jucătoare din top 10 până acum.

Nu sunt surprinsă, ştiam că joacă foarte bine. Faptul că vine la fileu, că poate păstra acest ritm e ceva deosebit. Dar când întâlneşti jucătoare de top nu ai nimic de pierdut. Te simţi liberă pe teren. Poate de aceea a reuşit să execute totul corect.

Poţi să explici cât de diferit este să ai în faţă o jucătoare de serviciu-voleu? Ce te obligă să faci?

Da, a fost ciudat pentru că nu se întâmplă niciodată în circuit să ai o adversară care vine la fileu, la toate mingile. Am încercat să lovesc spre corpul ei, pe laterale. Am făcut şi câteva greşeli.

Nici nu m-am deplast prea bine pe teren, am aşteptat în spate. Câteodată am crezut că va lovi tare, dar mingea venea moale. Aşa că n-am avut ritm. Nu am ştiut cum să mă poziţionez.
Cred că va trebui să învăţ din acest meci şi data viitoare voi fi mult mai bună.

Cum te pregăteşti pentru un asemenea caz? Exersând passing shot-ul cu un partener de antrenament?

Am întâlnit-o de câteva ori şi ştiam cum joacă. Dar astăzi a fost altfel, înainte nu venea tot timpul la fileu. La un moment dat, în setul 2, mi-am pierdut ritmul şi nu am mai ştiut ce anume trebuie să schimb. Nici măcar mingea nu am mai simţit-o.
Dar nu te antrenezi specific pentru un anume jucător. Ştiam că vine la fileu şi mi-am dorit să încerc diverse lucruri, dar astăzi nu mi-a reuşit. Am simţit că nu pot lovi mingea pe lângă ea.
La multe mingi a fost mai inspirată decât mine. Dacă loveam în lateral, era acolo. Am jucat mereu unde era ea.
Poate că a fost mai bună astăzi şi a simţit ritmul.

În setul decisiv a venit aproape după fiecare serviciu la fileu. Este posibil să faci asta tot timpul sau doar pentru un set?

Dacă se antrenează pentru asta şi dacă îşi propune să joace aşa, poate să o facă. Nu pot să vorbesc pentru ea. Nu este stilul meu aşa că nu mă pot pronunţa.

Îţi aduci aminte să fi jucat vreodată cu o adversară care să vină atât de des la fileu?

Nu, niciodată.

Care este sentimentul tău legat de turneu? Evident, nu este ce ţi-ai dorit.

(Zâmbind) M-am obişnuit. Este pentru al treilea an.
Ei bine, sunt dezamăgită. Am avut aşteptări de la mine: că sunt încrezătoare şi că simt jocul. Dar astăzi a fost diferit. Am fost foarte aproape. Am avut minge de meci. Dar câteodată se întâmplă. Trebuie să privesc înainte. Sunt campioană la Wimbledon, aşa că n-o să stric asta.

Există o poveste că după ce ai învins-o în trecut a venit să vorbiţi.

La Miami. După ce am jucat a venit la mine în vestiar şi m-a întrebat ce trebuie să îmbunătăţească astfel încât să fie mai bună. Aşa că a aplicat astăzi ce i-am zis atunci (zâmbind). Data viitoare o să-mi ţin gura.

Ai fi o antrenoare bună.

Nu, mulţumesc (râsete).

Ce i-ai spus exact la Miami?

Nu, nu vă mai spun nimic. Şi aşa am spus prea mult.

Te-a mai întrebat cineva aşa ceva până acum?

Nu, niciodată. Am fost surprinsă. Mi-a plăcut, a fost drăguţă.

Taylor a lămurit misterul în conferinţa ei de presă (text şi videoclip la sfârşitul ştirii):

Inima îmi bătea să-mi sară din piept când am vorbit cu ea, pentru că nu sunt genul de persoană care să facă asta. Dar ceva dinlăuntrul meu mă împingea s-o întreb. M-a bătut măr la Miami, aşa că mi-am zis să aflu cum s-a văzut din partea cealaltă a fileului.
Mi-a dat nişte sfaturi bune. Sincer, nu mi-a spus lucruri noi pentru mine, dar a fost bine să le aud de la altă jucătoare, pe care tocmai o întâlnisem, una de un nivel atâte de ridicat, care a realizat atâtea.
Nu pot să spun că am implementat tot ce mi-a spus în pregătirea mea, dar mi-au rămas în cap atât vorbele ei cât şi ce am întrebat eu, mânată de dorinţa de a deveni mai bună.
Am interpretat spusele ei într-un mod pozitiv: “Eşti capabilă să înveţi în continuare şi să devii mai bună.”

Te-au ajutat sfaturile ei astăzi?

(Ezitând) Nu (râsete).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.