Sorana, după victoria de astăzi
Credit Foto: @TennisAtlantic
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei Townsend – Halep

Partidele din turul 2 (R64) de pe prima optime a celui de-al doilea sfert al tabloului US Open 2019 în care au evoluat jucătoare românce s-au încheiat cu rezultatele:

Sorana Cîrstea (106 WTA) – Aliona Bolsova (Spania, 100) 3-6, 6-4, 6-2

Partida a durat  2h15′.

Sorana a început bine – 3-1 cu break în jocul 4 – dar a urmat una din sincopele-i binecunoscute cu 5 jocuri pierdute la rând, pigmentată de parlamentări îndelungate cu arbitrul şi cu supervizorul înainte de sfârşitul setului – din cauză că nu a putut juca un punct pentru că îi căzuse şapca – deşi era evident că nu avea să aibă câştig de cauză.
Această situaţie avea să aibă însă un efect benefic, căci a descărcat-o pe jucătoarea noastră de energia negativă. Astfel, după pauza de vestiar, ea şi-a regăsit motivaţia în setul 2: de la 2-2, 5 jocuri s-au câştigat cu returul, ultimul al manşei, pe care Sorana l-a câştigat cu serviciul înclinând balanţa în favoarea ei.
Tendinţa a devenit şi mai pronunţată în decisiv, unde Sorana s-a impus categoric, datorită unui joc din ce în ce mai bun: un break în primul ghem pe care şi l-a dublat în al 7-lea au consfinţit a doua ei victorie la acest turneu.

 

Credit Info: IBM SlamTracker via usopen.com

După revanşa pe care şi-a luat-o în faţa Alionei Bolsova, Sorana s-a calificat pentru a doua oară în turul 3 (R32) la US Open – prima dată în 2009 – şi revine în această fază la un turneu de Mare Şlem, prima dată după Wimbledon 2017. 

Ea acumulează 60 de puncte WTA nete (130 – 70, pentru tur 2 la ediţia trecută), care-i asigură practic revenirea în top 100 WTA (neoficial) şi un premiu financiar în valoare de 163.000 USD.

Următoarea ei adversară – pe care o va întâlni pentru prima dată în carieră – este  Taylor Townsend, care a câştigat partida:

Taylor Townsend (SUA, 116) [Q] Simona Halep (4 WTA) [4] 2-6, 6-3, 7-6(4)

Partida durat 2h4′.
Început echilibrat de partidă, cu Simona salvând două mingi de break în jocul 2.  De la 2-2 jucătoarea noastră s-a desprins cu 4 jocuri consecutive.
Lucrurile s-au inversat în setul 2, când Townsend a atacat, a fost eficientă şi a câştigat punctele importante: americanca a câştigat primul joc cu serviciul şi a rămas în avantaj după seria de 3 break-uri care a urmat. Cum Simona nu a mai fost periculoasă la retur, nu a mai reuşit să revină.
În setul decisiv s-a câştigat fără emoţii cu serviciul până la 2-2, dar de acolo temperatura a crescut şi după ce Simona şi-a pierdut serviciul la zero, a ratat în următorul joc 3 şanse consecutive de a face re-break (de la 40-0) şi Townsend s-a distanţat: 4-2 şi 5-3.
Cu spatele la zid, Simona a rezistat: şi-a câştigat serviciul, a salvat două mingi de meci la 4-5 – la primire – a salvat o minge de break la 5-5 şi a preluat conducerea. La 6-5 a ratat la rându-i o minge de meci, americanca reuşind să ducă setul în tie-break. Acolo s-a mers cap la cap până la 4 egal, scor de la care Taylor Townsend a câştigat 3 puncte la rând şi a obţinut prima victorie a carierei în faţa unei jucătoare din top 10 WTA.

Simona rămâne cu acumulările cuvenite calificării în turul 2.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.