Miercuri s-au disputat sferturile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului US Open 2020.

Rezultatele au decis semifinala aşteptată de organizatori, de fani, menită să aducă un plus de interes acestui turneu atât de încercat.

Credit Foto: @usopen & sina.cn
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

În primul sfert de finală, Serena Williams a revenit după un prim set în care Tsvetana Pironkova părea că îşi va continua formidabila cursă la revenirea în circuit.
Ea servise excelent – doar 5 puncte pierdute – şi găsise la majoritatea punctelor rezolvarea corectă, deseori spectaculoasă. Dar jucătoarea din Bulgaria a intrat treptat sub tăvălugul adversarei şi nu a mai reuşit decât să deschidă al doilea set cu un break. Apoi Serena s-a impus treptat, înverşunată, puternică, inspirată – a lovit de câteva ori şi cu stânga – în timp ce resursele fizice ale Pironkovăi nu i-au mai permis să găsească răspunsurile potrivite. 
Dacă în primul set, Serena nu şi-a creat nicio oportunitate de a câştiga cu returul, în următoarele două a reuşit câte două break-uri, în timp ce Pironkova, n-a mai avut nicio minge de break, după cea convertită în primul joc al setului doi:

Serena Williams (8 WTA) [3] – Tsvetana Pironkova (-) 4-6, 6-3, 6-2 în 2h12′

Aceasta a fost a 5-a victorie a jucătoarei americane din tot atâtea întâlniri.

Serena Williams (38 de ani, lider WTA timp de 317 săptămâni în 8 serii cuprinse între 2002 şi 2017) s-a calificat în a 14-a semifinală la US Open (ultimele 11, consecutive) – de 6 ori a câştigat titlul, de 4 ori a fost finalistă – şi pentru a 39-a oară la un turneu de Grand Slam, fiind devansată la acest capitol de Chris Evert – 52 şi Martina Navratilova, 44.
Ea devine a doua jucătoare, după Billie Jean King la Wimbledon 1982 şi 1983 – care se califică în semifinalele unui turneu major, după împlinirea vârstei de 38 de ani.

A doua semifinală a curs într-un singur sens, Victoria Azarenka câştigând a 10-a partidă – primele 5 pentru titlul de la WTA Premier 5 “Western & Southern Open” – consecutivă în circuit în faţa unei jucătoare care nu pierduse niciun set în primele 4 partide de aici.
Elise Mertens reuşise să se apropie în primul set la 1-2 cu un break, dar de acolo nu a mai câştigat niciun joc – le-a pierdut pe toate cele 6 în care a servit – deşi 5 dintre ele s-au decis la avantaje.
Vika a câştigat 60 din cele 95 de puncte ale partidei:

Victoria Azarenka (27) – Elise Mertens (18) [16] 6-1, 6-0 în 1h13′

Ele s-au întâlnit pentru prima dată aici.

Victoria Azarenka (31 de ani, lider WTA timp de 51 de săptămâni în 2012 şi 2013) s-a calificat pentru a 3-a oară în semifinalele US Open – în 2012 şi 2013 (ultima dată când a fost prezentă în această fază la un turneu major) a jucat finala – şi pentru a 8-a oară la un turneu major, la Australian Open 2012 şi 2013 a devenit campioană.

*

Astfel, semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului va fi:

Serena Williams (8 WTA) [3]Victoria Azarenka (27)

Palmares direct: 18-4

Credit Info: itftennis.com

Trei dintre întâlniri au fost la US Open – 2013 / finală, 2012 / finală, 2011 / tur 3 – de fiecare dată câştigând Serena [înregistările integrale ale finalelor din 2013 şi 2012, la sfârşitul ştirii].
Zece, în total, au fost ce de la turneele de Grand Slam, tot Serena fiind cea care a câştigat de fiecare dată.

Cele două ocupă poziţiile 1 şi 3 în ierarhia jucătoarelor active cu cele mai multe partide câştigate la US Open.

 

 

 

 

*

La noapte se vor disputa cele două semifinale, de la ora 2.00 AM, cea de pe jumătatea superioară a tabloului şi în continuare cea de pe jumătatea inferioară.

Tot astăzi se va juca şi finala de dublu masculin, care va începe la ora 22.00.

Suport Info: @JeuSetMaths & @wtainsider

Ordinea de joc – 10.09 – US Open 2020

Tablourile turneelor de Grand Slam & WTA

Galerie videoclipuri (4)
Momentele importante ale partidelor de ieri şi
finalele Serena – Vika de la US Open 2013 şi 2012

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.