Campionul ediţiei 2020 la US Open, Dominic Thiem (6 ATP) nu va participa anul acesta la turneul de Grand Slam.

Într-un comunicat publicat pe reţelele de socializare, jucătorul austriac scrie că accidentarea la încheietura mâinii drepte, pe care a suferit-o la ATP 250 Mallorca, părea că se vindecase, el reluase antrenamentele, înscriindu-se astfel în calendarul de recuperare estimat iniţial – pe 10 august anunţa că a înlocuit atela cu racheta [foto 2, sus] – dar a simţit din nou o durere în zona respectivă.
Medicii au considerat că mai este nevoie de timp pentru vindecare şi Dominic a decis împreună cu ei să aibă o abordare precaută. Astfel, va purta  atela pentru alte câteva săptămâni, urmând să ia procesul de recuperare de la capăt.
Însă este sigur că anul acesta nu va reveni în circuit.

Thiem, care va împlini 28 de ani pe 3 septembrie, nu a mai jucat după ATP 250 Mallorca, în ultima decadă a lunii iunie, ratând astfel şi turneul de Grand Slam pe iarbă, dar nici înainte nu o făcuse prea mult şi în orice caz, rezultatele au fost departe de aşteptările care veneau după strălucita perioadă pe care a avut-o în 2020, după reluarea tenisului. Anul acesta, semifinala de la ATP Masters 1000 Madrid şi optimile de la Australian Open, au fost singurele rezultate semnificative.

Pentru a doua ediţie la rând deţinătorul titlului la US Open nu va fi prezent, anul trecut, campionul din 2019, Rafael Nadal hotărâse să nu participe din motive legate de pandemie.
Pentru a 7-a oară în Era Open, această situaţie se repetă la turneul de Grand Slam din SUA [foto 1] şi pentru a 20-a oară la celelalte turnee majore [foto 2]:

 

Credit: @TennisMyLife68 & @JeuSetMaths

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.