După multe eliminări ale capilor de serie în primele faze ale US Open 2021, lucrurile au revenit aproape la normal şi cvartetul semifinaliştilor îi include pe trei dintre primii patru jucători ai ierarhiei ATP: Novak Djokovic (1 ATP), Daniil Medvedev (2) şi Alexander Zverev (4), cărora li s-a alăturat Félix Auger-Aliassime (15).

Pe jumătatea superioară a tabloului, proiecţia dată de tragerea la sorţi a fost respectată întocmai şi semifinala va fi:

Novak Djokovic (1 ATP) [1]Alexander Zverev (4) [4]

Palmares direct: 6-3 [5-2 pe hard, 1-1 pe zgură]

Credit Info: itftennis.com

Anul acesta s-au întâlnit de trei ori: Nole a câştigat în ATP Cup şi în sferturile de finală ale Australian Open, iar Sascha a câştigat cea mai recentă întâlnire, în semifinalele turneului olimpic.

Credit Foto: Jed Jacobsohn, Darren Carroll / USTA via @usopen.org

În sferturile de finală disputate miercuri, Nole a lăsat încă o dată un set – pentru a 4-a oară aici, pentru a 3-a oară la rând pe primul – în partida cu Matteo Berrettini (8) [6], dar apoi a câştigat, ca şi în precedentele situaţii, fără probleme [rezultatele în tabloul PDF de mai jos, videoclipuri cu momentele importante ale partidei, la sfârşitul articolului].

Această victorie i-a prilejuit doborârea – sau în orice caz egalarea [ATP contabilizează şi victoriile din Laver Cup, deci şi pe a lui Roger Federer în faţa lui John Isner (10) de la Chicago 2018] unui nou record, cel al victoriilor în faţa jucătorilor clasaţi în top 10 ATP (la momentrul respectiv, evident): 224 (101 înfrângeri), înaintea / la egalitate cu Roger Federer – 223 sau 224 (123 de înfrângeri).
El a obţinut astfel a 80-a victorie la US Open, are acum un palmares 12-0 în sferturile de finală ale acestui turneu şi 42-9 în cele ale turneelor majore.

Nole a obţinut a 26-a victorie consecutivă la turneele de Grand Slam – al doilea sezon cu cel puţin atâtea la turneele majore [foto 1] – s-a calificat pentru a 12-a oară în semifinalele US Open [foto 2] – palmares 8-3, de 3 ori a câştigat titlul, de 5 ori a jucat finala – şi pentru a 42-a oară la un turneu major [foto 3 şi 4]. El a bifat al 5-lea sezon în care a fost prezent în semifinalele – la egalitate cu Roger – celor 4 turnee majore [foto 5] şi a devenit cel mai vârstnic jucător care se califică în semifinalele US Open, după Andre Agassi în  2005 [foto 6]:

Credit Info: @tennismylife68

Alexander Zverev l-a învins în trei seturi pe Lloyd Harris (46), ultimul outsider rămas pe tablou şi a rămas cu un singur set pierdut – cel din turul 3 la Jack Sock – dar şi el a avut probleme în primul, când a trebuit să revină de la 3-5 iar în tie-break a salvat o minge de set la 5-6, aflat la retur şi după ce şi-a întârziat adversarul la serviciu, deranjat de ecranul arenei.
După încheierea setului, Harris a avut o izbucnire nervoasă din această cauză, victime căzând nişte sticle aruncate în teren. Oricum,  seturile următoare au fost dominate de Zverev, el făcând faţă şi revenirii sud-africanului din setul 3, de la 4-0, la 4-3.

Alexander Zverev a obţinut astfel a 16-a victorie consecutivă în circuit, cele 5 de aici, fiind precedate de cele 6 care i-au adus titlul olimpic şi cele 5 pentru cel de la ATP Masters 1000 Cincinnati.
El s-a calificat pentru a doua oară la rând în semifinalele US Open – anul trecut juca finala – şi pentru a 4-a oară la un turneu major, după Australian Open 2020 şi Roland Garros 2021.

Credit Foto: @australianopen

Semifinalele – cea de pe jumătatea inferioară – se vor disputa vineri, până atunci, astăzi se vor juca cele de pe tabloul feminin:

Ordinea de joc – 09.09 – US Open 2021

US Open 2021: Punctele şi premiile financiare pentru fiecare tur

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Karlsruhe
7 - 12 sep 2021
"Liqui Moly Open 2021"
WTA 125 - hard, aer liber
115.000 USD

@ New York
30 aug - 12 sept 2021
"US Open"
Grand Slam - hard, aer liber
$ 54.400.000
Cronicile turneului

Galerie videoclipuri (2)
Momentele importante ale celor două sferturi de pe jumătatea superioară a tabloului:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.