După trei victorii la US Open 2021, Simona Halep a pierdut a patra partidă

Credit Foto: Brad Penner / USTA via usopen.org

A întâlnit o adversară, fără doar şi poate, mai bună astăzi, dar care n-a rupt gura târgului. Svitolina a câştigat datorită constanţei, a calmului şi a uşurinţei cu care a trecut peste eşecurile de parcurs.
Chiar dacă jucătoarea noastră a avut câteva realizări excepţionale, acestea nu au avut darul s-o încarce pozitiv, pentru că la prima ratare, răbufnea frustrată, racheta fiind prima care suporta consecinţele, apoi scorul din dreptul ei pe tabelă. Adică, taman invers de cum explicase atât de elocvent la ultima conferinţă de presă.
În aceste condiţii, nici vorbă să poată respecta planul de joc, pe care l-am descifrat la începuturile – echilibrate – ale seturilor, acela de a deschide unghiurile şi de a câştiga bătălia prin deplasare şi viteză.
Cu mai multe lovituri direct câştigătoare – 24-16 – Simona a fost deficitară la erorile neprovocate – 21, doar 16, Elina, dar şi la concretizarea punctelor importante, ambele la 3-3 în fiecare din cele două seturi: cele două mingi de break ratate la 3-3 în primul şi punctul de 4-3 irosit, urmat de break-ul Svitolinei, în al doilea.

În partida din optimile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului:

Elina Svitolina (5 WTA) [5] Simona Halep (13) [12] 6-3, 6-3

Partida a durat 1h16′.
Simona a reuşit primul break – în jocul al treilea – dar şi-a pierdut imediat avantajul. La 3-3 a ratat două mingi de break la primire, după ce a pierdut game-ul s-a enervat, a dat cu racheta de pământ şi nu şi-a mai revenit până la sfârşitul setului, nemaireuşind să câştige decât câte un punct în următoarele două jocuri (primul la serviciu).
În jocul al doilea din setul doi, jucătoarea noastră şi-a pierdut din nou serviciul, dar a făcut imediat re-break-ul pentru 2 egal, pe care l-a închis cu un formidabil cross scurt de rever din alergare.
Ea şi-a continuat jocul bun preţ de încă un game, dar în al 7-lea şi-a pierdut din nou concentrarea, apoi serviciul, iar  apoi istoria din primul set s-a repetat cu deosebirea că în ultimul joc – în care a servit – jucătoarea din România a reuşit să salveze primele două mingi de meci, nu şi pe a treia.
Palmaresul direct a devenit acum 6-5.

Simona a câştigat 51 din punctele disputate – 32 la serviciu, 19 la primire -, iar Elina, 65, (34 / 31).

US Open 2021: Punctele şi premiile financiare pentru fiecare tur

Ordinea de joc – 05.09 – US Open 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.