Sorana Cîrstea nu a reuşit să adauge primei victorii obţinute la US Open 2021, încă una, ratând astfel oportunitatea de a se califica cel puţin în turul trei la toate turneele de Grand Slam din 2021 [Australian Open, Roland Garros, Wimbledon] şi, de asemenea, o întâlnire cu liderul ierarhiei WTA.

În partida din turul al doilea (R64) al cărei început a fost întârziat de un meci de 4h40′ jucat pe tabloul masculin [Karatsev – Thompson]:

Shelby Rogers (43 WTA) – Sorana Cîrstea (39) 7-5, 6-2

Partida a durat 1h36′.
Sorana a început bine, cu jocul al doilea câştigat la primire, iar la 4-1 a irosit o şansă de dublu break. Rogers a reuşit re-break-ul în jocul 7, dar la 5-4, jucătoarea noastră a ratat o minge de set atunci când primea.
De acolo, Cîrstea a pierdut iniţiativa, nu a mai câştigat niciun joc de retur până la sfârşitul partidei, chiar dacă şi-a mai creat 4 oportunităţi de break, în plus şi-a pierdut serviciul de alte trei ori [videoclip cu momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii].
Palmaresul direct a devenit acum 2-0.

Sorana a câştigat 60 din punctele disputate – 37 la serviciu şi 23 la primire -, iar Shelby, 76 (44 / 32).

Sorana rămâne cu acumulările cuvenite calificării în turul 2 (R64), iar Shelby Rogers o va întâlni pentru a 5-a oară în acest sezon pe Ashleigh Barty (1) [1]; de fiecare dată a câştigat jucătoarea din Australia, dar în două rânduri a avut nevoie de trei seturi.

US Open 2021: Punctele şi premiile financiare pentru fiecare tur

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.